Op 2 mei aanstaande is het Wereld Astma Dag, een dag waarop het binnenmilieu en daaraan verwante zaken zoals de luchtkwaliteit onder andere centraal staan.

Forbo heeft onlangs een whitepaper geschreven waarin het op een objectieve manier tracht de vele facetten van het binnenmilieu te omschrijven met als doel de lezer te voorzien van informatie, opdat die zelf een mening kan vormen over hetgeen er over binnenmilieu en frisse lucht wordt gezegd en geschreven. Forbo doen dit vanuit haar achtergrond als producent van vloeren die bijdragen aan een goed binnenmilieu en jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is gebruik gemaakt van het ARBO-boekwerk Binnenmilieu ‘Binnenmilieu, richtlijnen voor gezonde en comfortabele gebouwen’, uitgegeven door SDU en geschreven door diverse specialisten op het gebied van het binnenmilieu. 


Synthetische vloerbedekking

Forbo beveelt Flotex (of een soortgelijke vloer van concurrenten) aan die het beste van de harde en zachte vloer combineert. Flotex is een high-tech synthetische vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de eventueel onhygiënische nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar superharige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden of met water verwijderd. Flotex is bovendien voorzien van Sanitized. Dit antibacteriële middel garandeert een continue bescherming tegen bacteriën als MRSA en Ecoli, maar ook tegen bijvoorbeeld voetschimmel en de huisstofmijt. Het middel is geïntegreerd in het rugmateriaal van Flotex, waardoor de antibacteriële prestaties behouden blijven. Zelfs na nat reinigen en stofzuigen.


Reiniging met stoom

Flotex kan eenvoudig met water en ook met stoom gereinigd worden. Schoonmaakmiddel is niet nodig. Daarnaast natuurlijk met een stofzuiger. Hierbij is een borstelstofzuiger met HEPA filter aan te bevelen. Zo houd je de lucht die de ruimte weer wordt ingeblazen schoon. Juist vanwege de eenvoudige schoonmaak en het verwijderen van de bron van veel allergische reacties zoals astma heeft Flotex het ‘Seal of approval’ van het vooraanstaande Britse Allergie fonds. (British Allergy Foundation) gekregen. Deze stichting laat onafhankelijke laboratoria samengestelde testen uitvoeren door vooraanstaande allergiespecialisten.


 Download hier de whitepaper.