Akoestische houten wanden voor wooncorporatie Alliantie

Wooncorporatie Alliantie heeft haar kantoorgebouw volledig gerenoveerd en laten transformeren tot een zeer toegankelijk gebouw waarbij meer lichtinval en transparantie in het gebouw is gebracht.

Diverse ruimtes en werkplekken zijn voorzien van Derako massief houten grill wanden, welke niet alleen zorgen voor een warme ambiance maar ook voor een betere akoestiek.


Architect Ookarchitecten heeft met haar ontwerp voor een ware transformatie van het kantoorgebouw van Alliantie gezorgd. Met als doel meer transparantie en openheid te brengen is het gebouw volledig gestript en van een nieuwe indeling en inrichting voorzien. Hierbij is het interieur als het ware geopend naar zijn omgeving. Het portaal is in het pand gebracht en vanaf de receptie in de centrale hal kan het gehele gebouw worden overzien. Het concept van de oorspronkelijke centrale werkvloer is hierbij omgekeerd, waarbij algemene werkplekken zijn verspreid over de zones langs de gevel en de ondersteunende functies zijn ondergebracht in een kern. Het zorgvuldig georganiseerde interieur zorgt voor meer verbinding en contact, wat resulteert in betere samenwerking.


Warm, fris interieur met optimale akoestiek

Een grote verscheidenheid aan werkplekken, zoals stiltecabines en overlegplekken, zijn voorzien van het massief houten grill wandsysteem van Derako. De combinatie houten grill latten en de in primaire kleuren geschilderde bouwelementen zorgen voor een frisse maar tevens warme ambiance. Bij de keuze van het hout is er bewust voor FSC gecertificeerd hout gekozen. De interieurbouwer Haklander heeft voor een volledige turnkey oplevering gezorgd waarbij achter de grill systemen firetdoek is gemonteerd voor een optimale akoestiek in de ruimtes.


Meer informatie

Alle systemen van Derako zijn C2C gecertificeerd en zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling van uw plafond, wand of gevel. Meer foto’s van dit project vindt u onder het menu-item referenties op de Derako website. De medewerkers van Derako denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en de technische uitwerking van uw project.
 

« Nieuws overzicht