Renson Camargue terrasoverkapping: eindeloos te personaliseren, voor elk terras een eigen stijl

Camargue terrasoverkapping van Renson biedt de perfecte beschutting om ongeacht de weersomstandigheden buiten te kunnen genieten.

De kantelbare daklamellen kunnen open of dicht naargelang de zonne-inval of neerslag en de opties om af te werken met verticale doekzonwering, glazen panelen, Loggia schuifpanelen, audio- en verwarmingselementen zijn eindeloos. Hieronder alvast enkele opmerkelijke nieuwigheden.
      

Camargue Wooddesign: terrasoverkapping met de look van hout en de duurzaamheid van aluminium

Opgetrokken in aluminium zijn de Renson terrasoverkappingen sowieso bestand tegen alle weersomstandigheden én uiterst duurzaam. Voor wie die duurzaamheid en kwaliteit toch wil combineren met de warme uitstraling van hout, is er goed nieuws: voortaan zijn zowel de kantelbare lamellen in het dak als de lamellen in de Loggia schuifpanelen verkrijgbaar in aluminium uitvoering, maar met het uitzicht van hout. Dankzij die ‘Wooddesign’ afwerking, hoef je amper om te kijken naar onderhoud of rekening te houden met de kans op vergrijzing, terwijl je toch maar mooi de natuurlijke uitstraling van hout meepikt. De ‘Wooddesign’-afwerking is verkrijgbaar in 3 verschillende houtprints: witte eik, natuureik of walnoot. Ook wie verlichting in de daklamellen wil integreren, kan voor een Wooddesign-uitvoering kiezen.


Nieuwe ‘Heat & Sound Beam’ met bluetooth-versterker

Heaters met convectiewarmte hebben plaats gemaakt voor korte golf infraroodstralers. Die zorgen voor een efficiënte stralingswarmte die optimaal rendeert onder een volledig afgesloten terrasoverkapping. De nieuwe verwarmingselementen hebben een vermogen van 2400 Watt, zijn 30° traploos verstelbaar en zijn zo subtiel ingewerkt met hittebestendig zwarte keramische glas dat enkel een licht rode gloed te zien is. Esthetisch gezien wordt deze optie subtiel aan de binnenkant van de Renson terrasoverkappingen gemonteerd, afgestemd op de lengte van de overkapping zodat die visueel zo goed mogelijk wordt opgenomen in de structuur. Met profielen in dezelfde kleur als de terrasoverkapping valt de ‘Heat & Sound Beam’ nauwelijks op. Tot 4,5 m volstaat 1 verwarmingselement, voor grotere lengtes worden het best 2 verwarmingselementen per module voorzien.


De ingebouwde luidsprekers (standaard 2 per module) worden standaard aangesloten met de meegeleverde audiokabels. Al biedt de nieuwe ‘Heat & Sound Beam’ ook de mogelijkheid om te kiezen voor een autonome werking via een optionele versterker voor bluetooth bediening via smartphone.

Nieuwe uitvoeringen Loggia® schuifpanelen

Loggia schuifpanelen zijn het ideale accessoire om je terrasoverkapping een persoonlijke toets te geven. Ze zorgen niet alleen voor beschutting tegen wind en zon op je terras, maar uitgerust met kantelbare lamellen creëren ze er ook extra privacy. Met een aantal nieuwe uitvoeringen van de Loggia schuifpanelen is er voortaan voor zowat elke stijl en iedere setting een passend ontwerp, of je nu kiest voor een volledige wand in schuifpanelen of een ‘snelle doorgang’ in combinatie met windvaste doekzonwering.

 • Loggialu Plano: strak en transparant
  Deze nieuwe variant op de bestaande Loggia schuifpanelen is voorzien van rechthoekige, horizontale aluminium lamellen. Deze schuifpanelen hebben dan ook een opvallend strakkere vormgeving en een betere doorkijk naar buiten, terwijl ze - omwille van de stand en diepte van de vlakke, rechthoekige lamellen - op het vlak van zonwering toch even goed scoren als hun evenknie met schuine lamellen.
 • Loggiascreen Canvas: kunstig en persoonlijk
  Goed nieuws voor wie op zoek is naar een combinatie van doekzonwering met schuifpanelen onder zijn of haar terrasoverkapping. Afgewerkt met een screen, is het aluminium kader van de Loggiascreen Canvas nauwelijks nog zichtbaar. Het resultaat is een strak en minimalistisch ‘doek’, dat bovendien niet alleen personaliseerbaar is qua type screen, maar ook naar wens bedrukt kan worden.
 • Loggialu Stirata: dromerig en oriëntaals
  De nieuwe Stirata-uitvoering van de Loggia schuifpanelen doen je wegdromen en dompelen je instant onder in een oosterse sfeer, terwijl je toch overal waar je dat wil de schaduw kan opzoeken. De invulling in geëxpandeerde aluminiumplaat van deze Loggia schuifpanelen is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en geeft je terrasoverkapping een oosterse of industriële look. Je hebt keuze tussen alle mogelijke RAL-kleuren en kan zelfs kiezen voor een verschillende kleur voor kader en invulling.
 • Loggiawood Linea: natuurlijk en romantisch
  In combinatie met de verticale rechthoekige cederhouten lamellen, heeft deze uitvoering van de Loggia-panelen iets warms en elegants. Voor liefhebbers van een Mediterrane stijl, zijn dit dan ook de ideale schuifpanelen om extra schaduw te voorzien en tegelijk van de nodige privacy te kunnen genieten. Schuin op de panelen is er namelijk geen enkele doorkijk, terwijl het zicht wel behouden blijft voor wie er recht voor staat.
 • Loggialu Wooddesign: warm en comfortabel
  De warme uitstraling van schuifpanelen met houten lamellen is nu ook verkrijgbaar in een duurzame aluminium uitvoering. Comfortabel, want je hoeft amper om te kijken naar onderhoud of rekening te houden met de kans op vergrijzing, terwijl je toch maar mooi de natuurlijke uitstraling van houten lamellen meepikt. De lamellen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende houtprints in witte eik, natuureik of walnoot.

Bekijk de video over de Camargue terrasoverkapping.

« Nieuws overzicht