Dakterrassen zijn de trend!

"Steden groeien niet alleen in de breedte, maar zoeken ook de hoogte op. Boven op daken worden spectaculaire dakterrassen, daktuinen, bars en appartementen gebouwd. The sky is the limit." Zo schreef NRC onlangs.

Om daken goed toegankelijk te maken is een goed dakbestratingssysteem nodig. Dakspecialist Zoontjens biedt al meer dan 40 jaar innovatieve systemen voor de inrichting van platte daken.

 

Daktegels van 1 x 1 meter

Een van de producten van Zoontjens zijn haar groot formaat daktegels: Dreen® Magna en Dreen® Robusto. Deze 1x1 meter tegels zijn stoer en robuust en geven dakterrassen een moderne uitstraling. Door de grote formaten ontstaan ruime vlakken met een gering aantal naden.

 

Voor normale en zware belasting

De Dreen® Magna tegels zijn 6 cm dik en verkrijgbaar in de formaten 80x80 cm of 100x100 cm. Deze tegel is geschikt voor alle beloopbare dakterrassen met een normale belasting. De Dreen® Robusto is 8 cm dik en verkrijgbaar in de formaten 100x100 cm en 120x60 cm. De dikte van 8 cm maakt deze tegel zeer geschikt voor daken met extra zware belasting, zoals openbare dakterrassen en –promenades. De tegels worden gelegd op het bijbehorende onderliggende systeem: DNS®Large. Dit systeem zorgt voor een genivelleerd loopoppervlak en een goede verdeling van de krachten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie