25 procent van Nederlanders vindt woningventilatie moeilijk

Ruim 70% van onze tijd verblijven we in huis. Dit onderstreept het belang van een fris en gezond binnenklimaat.

Als we ons huis niet voldoende ventileren, ontstaat een slecht binnenklimaat en een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Het blijkt echter dat een kwart van de Nederlanders het lastig vindt om de woning goed te ventileren. Volgens Jaga komt doordat er nog te weinig bekend is over het belang van goede ventilatie en wil hier graag verandering in brengen. 


Isoleren

Al geruime tijd wordt er in Nederland gepleit voor het beter isoleren van woningen en gebouwen. Isolatie is namelijk een eerste belangrijke stap in energiebesparing. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is de woning of het gebouw in de zomer koeler. Gedreven door milieuvraagstukken en de noodzaak van energiebesparing roept de overheid al jaren op om elk kiertje te dichten. Ook de nieuwe manier van bouwen is erop gericht om luchtdichte woningen op te leveren. 


Isoleren = ventileren

Maar door al deze aandacht voor isolatie komt de kwaliteit van het binnenmilieu in het gedrang. Vroeger werden de huizen vanzelfsprekend geventileerd door alle naden en kieren. Maar dat is dus veranderd. Het ventileren van woningen en gebouwen wordt vandaag de dag te vaak vergeten. Ventileren is essentieel voor comfortabel wonen en het behoud van een goede gezondheid. 


Vervuilde lucht

Er is een duidelijk verschil tussen luchten en ventileren. Veel mensen denken dat het voldoende is om af en toe ‘verse’ lucht binnen te laten door een raampje open te zetten. Maar we vergeten vaak dat de vervuilde lucht ook echt weg moet uit de woning. Vervuilde lucht ontstaat door alledaagse bezigheden als: koken, wassen, werken, slapen, douchen en toiletgebruik. Als we deze vervuilde lucht niet actief verwijderen uit huis, ontstaat een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, wat kan leiden tot gezondheidsklachten zoals benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, uitdroging, concentratieverlies en hoofdpijn.


Jaga: Dé binnenklimaatspecialist

Hoe zorgen we er nu voor dat we voldoende frisse lucht de woning in halen én dat de vervuilde lucht naar buiten wordt afgevoerd? We moeten 24 uur per dag ventileren! Jaga, specialist op dit gebied, ontwikkelde een white paper waarin ventilatie en de rol ervan in het binnenklimaat centraal staat. De white paper schetst een verdieping van het probleem en biedt praktische informatie en tips. Ook is er een infographic gemaakt met daarin tien ventilatietips om de consument hierover te informeren. Naast de vele kennis die het merk biedt heeft Jaga verschillende typen decentrale en mechanische vraaggestuurde ventilatieoplossingen in het assortiment die het ventilatie vraagstuk beantwoorden. De Oxygen2 is één van de Jaga-oplossingen. Dit is een intelligente gestuurde radiator die op een energie-efficiënte manier zorgt voor zuivere lucht in een woning. De kant-en-klare ventilatie-unit kan onzichtbaar ingebouwd worden in de Low-H₂O radiatoren. 


Jaga

Al ruim 50 jaar levert Jaga binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Daarbij wordt niet alleen vanuit technisch oogpunt geredeneerd, ook de esthetische waarde en de duurzaamheid van producten is belangrijk. De organisatie is voortdurend op zoek naar verantwoorde en vernieuwende technieken om te verwarmen, koelen en ventileren
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie