Vijf jaar kennisdeling in het FAKRO trainingscentrum

FAKRO Nederland viert deze week een bijzonder jubileum.

De dakramenfabrikant opende 5 jaar geleden op 23 maart 2012 de deuren van het FAKRO trainingscentrum; een plek waar verwerkers en dealers meer kunnen leren over het product. Inmiddels kijkt FAKRO terug op een succesvol programma; meer dan 800 bouwprofessionals hebben er al aan deelgenomen en een deel daarvan komt jaarlijks terug om de kennis bij te spijkeren. Zo is er een selecte groep van FAKRO Specialisten ontstaan.


Waarom een trainingsprogramma? 

Voor FAKRO was dit een logische keuze. “Als producent ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je product. Maar dit proces eindigt niet op het moment dat het product de fabriek uitrolt. Het traject daarna van advies en montage is ook cruciaal. Aan ons als leverancier de taak om te zorgen dat deze partijen de juiste kennis tot hun beschikking hebben om hun vak nog beter uit te voeren. Het trainingscentrum biedt deze ruimte.” – aldus Theo Peters, directeur FAKRO Nederland. Het programma richt zich op verwerkers van dakramen en aanverwante producten, maar ook verkopers die graag een goed onderbouwd advies geven, kunnen in het trainingscentrum terecht.


De FAKRO Specialist

Een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma is de FAKRO Specialist. Dit zijn montagebedrijven die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan en geloven in continue groei. Ze volgen een speciaal trainingstraject en certificeren zich daarmee voor de titel. FAKRO gelooft in deze groep en promoot ze daarom actief. Dit gebeurt onder andere via de montagedienst, een online platform waar woningbezitters offertes en opdrachten aanvragen. De FAKRO Specialisten zijn daarmee een bijzonder onderdeel van het programma geworden. Ze komen jaarlijks op training en hebben inmiddels kennis opgedaan in verschillende disciplines. Een deel is zelfs al vanaf het begin betrokken bij het programma. En dat merk je, het zijn bekende gezichten geworden op het FAKRO kantoor. 


Toekomstvisie

Voor FAKRO blijft het trainingsprogramma een belangrijk onderdeel van het bedrijf. “Vergis je niet; het draaiend houden van een trainingsprogramma kost tijd en energie, maar het is het zeker waard. We hebben een enthousiaste groep terugkerende deelnemers en we zien de betrokkenheid terug in het veld. Dat zorgt juist weer voor nieuwe energie.“ In de toekomst ziet FAKRO het trainingsprogramma vooral verbreden. “We merken dat er onder de deelnemers ook veel enthousiasme is om op andere vlakken bij te leren. Dat maken we mogelijk. Denk aan een commerciële verkooptraining of een training op juridisch gebied. Dit laatste hebben we onlangs samen met Zelfstandigen Bouw verzorgd.”   

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie