PIF isolatie, unieke veelzijdige isolatiefolie voor renovatie en nieuwbouw

Plaka Nederland tekent distributieovereenkomst voor de veelzijdige PIF isolatie.

Deze innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie die op afstand worden gehouden met luchtkussens. Vanaf heden is Plaka Nederland het officiële distributie kanaal voor deze veelzijdige, multi toepasbare PIF (Plaka Isolatie Folie).


Thermische reflectie

Het geheim van de unieke isolerende werking zit, naast de stilstaande lucht, die op zichzelf al isoleert, in de thermische reflectie van het materiaal. Hierdoor wordt de stralingsenergie eenvoudig weerkaatst, waardoor de temperatuur vrijwel op hetzelfde niveau wordt gehouden. Via de buitenschil zal er een minimaal energieverlies optreden, omdat het aluminium geen contact maakt met de constructie, hierdoor wordt een koudebrug voorkomen.
Het materiaal bestaat uit infrarood transparante, UV-bestendige en brandvertragende PE-luchtkussens, die minimaal in contact staan met het aluminium. PIF isolatie is dun, zeer licht en lucht- en waterdicht. 


Passief en energieneutraal bouwen

PIF isolatie is zeer geschikt voor passief en energieneutraal bouwen in zowel nieuwbouw als renovatie projecten.  PIF isolatie vindt zijn toepassing als vloer-, gevel- en dakisolatie en bij houtskeletbouw. Door de uitstekende Rc waarden (ISSO geaccrediteerd) wordt bij een minimale dikte een maximaal resultaat behaald. De verwerking is uiterst eenvoudig, waarbij beschermende kleding en een stofkap niet nodig zijn. Ook dampschermen behoren tot het verleden. 


PIF isolatie is standaard beschikbaar in 10 verschillende typen, variërend van een RC-waarde van 1,5 tot en met maar liefst 6,0. PIF wordt op rol geleverd in een breedte van 600 en 1.200 mm. Tevens is maatwerk mogelijk, ook in de vorm van platen al dan niet voorzien van een bevestigingsflap aan elke gewenste zijde. Alle benodigde bevestigingsmaterialen zoals boren, schroeven, nietmachine, isolatiestiften, luchtdichte tape enz. zijn bij Plaka Nederland verkrijgbaar. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie