Duco zet nieuwe trend in wereld van architecturale zonwering

Onder de noemer ‘Voor élk project een oplossing’ wil Duco met een totaalpakket van moderne en budgetvriendelijke oplossingen actief met de bouwkolom mee puzzelen.

Om echter steeds een oplossing op maat te kunnen aanbieden, voegde het bedrijf, dat actief is in natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, een nieuw stukje aan de ‘zonweringpuzzel’ toe.


“Door steeds luchtdichter te bouwen en dikkere isolatiepakketten toe te passen, is het tegenwoordig niet langer de vraag hoe de warmte moet worden vastgehouden in een gebouw, maar wel hoe oververhitting tijdens de warmere (zomer)maanden kan worden voorkomen”, schetst Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco, de actuele probleemsituatie. “Vaak voldoet het dan ook niet om gebouwen via basisventilatie in voldoende mate af te koelen. Ook het toepassen van buitenzonwering is van essentieel belang. Externe zonweringsystemen houden immers op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegen, en verlagen zo de koellast tot 30%.”


Laatste nieuwkomer in gamma architecturale zonwering

Duco heeft sinds zijn ontstaan in 1991 al heel wat ervaring opgebouwd op het vlak van zonweringsystemen en beschikt naast verticale doekzonwering ook over een ruim gamma van structurele zonwering. In het gamma architecturale zonwering vormen de aluminium vouwpanelen van DucoSlide BiFold en QuadraFold de laatste ontwikkeling.


Enkele of dubbele vouwpanelen

“De enkele vouwpanelen van DucoSlide BiFold staan synoniem voor een dynamische vorm van architecturale zonwering”, aldus Dejonghe, “Deze panelen, die het gevelbeeld van elk gebouw accentueren, worden geïntegreerd in een kader dat volledig kan worden weggeschoven. Hierdoor ontstaat er een duidelijk esthetisch verschil bij open of gesloten stand. Voor een effectieve wering van het zonlicht bestaan de handmatig te bedienen panelen uit vaste aluminium lamellen of uit een geperforeerde aluminium plaat.”
 

« Nieuws overzicht