Water doeltreffender voor persoonlijke sanitaire hygiene

Het reinigen met water op het toilet verbetert persoonlijke hygiëne

Was jij je haren zonder water of maak jij je handen schoon met alleen papier? Wat compleet ondenkbaar is voor bepaalde gewoontes in ons leven, geldt niet voor de reiniging van onze billen. In de meeste gevallen wordt droog toiletpapier gebruikt. Waar vegen met wc-papier bacteriën verspreidt, worden de billen met (warm)water juist zacht en fris gereinigd voor een grootst mogelijke hygiëne van het onderlichaam. Douchewc’s veroveren meer en meer de markt. 


Dergelijke toiletten hebben een geïntegreerde douchefunctie, welke na het toiletgebruik, de billen reinigt met lichaamswarm water. “De eerste keer op een douchewc is altijd een bijzondere ervaring. Maar eenmaal getest, wil je niet meer anders,” aldus Geberit, Europees marktleider op het gebied van douchewc’s. Geberit biedt om die reden geïnteresseerden de mogelijkheid een douchewc voor het eerst te ervaren op diverse locaties door het land. 


De douchewc biedt een comfortabel hygiënische ervaring, die onze westerse gewoonten in persoonlijke hygiëne weleens voorgoed zou kunnen veranderen. Het reinigen van de billen met water wordt net zo gebruikelijk als het nemen van een dagelijkse douche. 


Wereld Waterdag

De wereld verandert en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor waterbeheer en sanitatie. Klimaatverandering, bevolkingsgroei en economische ontwikkelingen vragen om duurzame oplossingen om de wereld toekomstbestendig te maken, zo stelt de organisatie Wereld Waterdag.
Ondanks het extra gebruik van water bij een douchewc, is er minder spoelwater nodig. Er wordt immers geen of minimaal wc-papier gebruikt, wat de benodigde hoeveelheid water voor de spoeling vermindert. Ook wordt er winst behaald door een verminderde productie van wc-papier, welke mogelijk is geworden door de douchewc’s. Het produceren van wc-papier kost namelijk ook het benodigde water. Onderzoek naar de gehele keten toont aan dat een douchewc dezelfde belasting op het milieu heeft als een conventioneel toilet, met als grootste winst een betere persoonlijke hygiëne.


Mijn eerste keer op een douchewc

Geïnteresseerden kunnen hun ‘eerste keer’ op een douchewc ervaren tijdens de speciale Geberit AquaClean douchewc-dagen of op het hoofdkantoor van Geberit in Nieuwegein. Niets overtuigt beter, dan een eigen ervaring, stelt Geberit vast. Immers, water wordt met een douchewc doeltreffend ingezet voor het verhogen van de persoonlijke sanitaire hygiëne.


Kijk voor meer informatie over het reinigen met water én plaatsen in Nederland waar de douchewc getest kan worden op de website van Geberit.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie