Systeemwanden en deuren van Verwol C2C Silver!

1,5 jaar geleden zijn de systeemwanden van Verwol Complete Interieurrealisatie Cradle to Cradle Bronze (C2C) gecertificeerd.

De innovatie afdeling van Verwol heeft de wanden doorontwikkeld met focus op duurzaamheid, geluidsisolatie (tot 55dB) en esthetiek. De systeemwanden zijn door een assessor van het C2C Institute opnieuw beoordeeld met als resultaat het certificaat Silver.


Verantwoorde keuze en volledige ontwerpvrijheid

U heeft met de C2C-gecertificeerde systeemwanden van Verwol een unieke combinatie van een verantwoorde keuze met volledige ontwerpvrijheid. Wij zijn er namelijk in geslaagd om zowel transparante als dichte wanden en deuren Cradle to Cradle gecertificeerd te krijgen. 

‘De ontwikkeling van onze producten gaat door. Vorig jaar introduceerden wij de Slimline Serie Systeemwanden en wij verwachten rond de bouwvak onze volgende serie te lanceren’, aldus Rob Kout, manager Techniek & Innovatie bij Verwol. 


Cradle to Cradle producten in het ideale kantoor

In ‘het ideale kantoor’ van Verwol wordt productief, comfortabel en gezond gewerkt. De akoestiek, het thermisch comfort, de hoeveelheid licht en de luchtkwaliteit zijn geoptimaliseerd. Het kantoor is gebouwd met oog op de toekomst en met duurzame en Cradle to Cradle gecertificeerde materialen. 
Klik hier om meer weten te komen over ‘het ideale kantoor’ van Verwol.  


Van lineair naar circulair

Het lineair gebruik van producten, waarbij ze na aanschaf en gebruik worden vernietigd, is niet meer houdbaar. In de nieuwe circulaire economie wordt de herbruikbaarheid van grondstoffen en producten gemaximaliseerd. Zo ook bij circulair bouwen waar Verwol een groot voorstander van is.


Recyclebare grondstoffen

Grondstoffen zoals hout en metaalerts of halffabricaten zoals glas en aluminium zijn recyclebaar. Bij het verbouwen van een kantoor zijn deze materialen zelden aan het einde van de technische levensduur. Daarom inventariseert Verwol samen met u op welke manier producten of grondstoffen hergebruikt kunnen worden bij de verbouwing van uw kantoor. Een duurzame aanpak die bovendien in veel situaties kostenbesparend werkt. En als wij dan moeten slopen zorgen we ervoor dat alle grondstoffen zo optimaal mogelijk gescheiden en verwerkt worden.


Gebruik demontabele componenten

Bij Verwol gebruiken wij demontabele componenten in producten zoals systeemwanden en systeemplafonds. Permanente verbindingen zorgen vaak voor een onomkeerbare samenvoeging van materialen. De hergebruikkansen van zowel de materialen als de verbindingen zelf nemen hierdoor sterk af. Daarom is het van belang componenten te gebruiken met verbindingen die sterk genoeg zijn om één of meerdere (de)montagestappen aan te kunnen.


Meer informatie over Verwol vindt u op de website van Verwol.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie