fischer projects: Velsertunnel

Bevestigingsexpert fischer brengt nagelankers aan tegen brandwerende platen tunnel

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel is de hulp ingeroepen van bevestigingsexperts van fischer. Zo moest de tunnel geheel bekleed worden met brandwerende platen. fischer heeft daarom het FNA II Nagelanker geadviseerd vanwege de RWS brandgoedkeuring. Om de plafonds van de tunnel weer vlak te krijgen zijn de oude uitsparingen voor tunnelverlichting opgevuld met RVS profielen, deze zijn bevestigd met FBN II snelbouwankers. 


RVS goten

Daarnaast zijn er RVS goten aangebracht om te voorkomen dat lekwater uit het Noordzeekanaal op de rijbanen terecht komt. Ook is een speciale tunnel beschermingsconstructie aangebracht om te voorkomen dat een te hoog voertuig zich in de tunnel klem kan rijden.
 

De Velsertunnel is een oeververbinding onder het Noordzeekanaal in de A22 (Velsen - Beverwijk). De tunnel is tegelijk gebouwd met de Velserspoortunnel, maar is constructief gezien los van deze tunnel te beschouwen. De bediening en bewaking van de wegtunnel geschiedt vanuit de Verkeerscentrale voor Noord-West Nederland ("De Wijde Blik", bij de Wijkertunnel). 


Beheer en onderhoud

Beheer en onderhoud van de autotunnel is uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft in opdracht de autotunnel laten renoveren, de tunnel is hiervoor vanaf april 2016 voor een periode van 9 maanden gesloten geweest en is inmiddels weer open. De Velsertunnel in de A22 onder het Noordzeekanaal is bijna 60 jaar oud.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie