Houten Derako Plafonds – eyecatcher Atlas theater

De gemeente Emmen vernieuwt en aan ambitie is er geen gebrek. Na het aanleggen van het Raadhuisplein en het openen van Wildlands Adventure Zoo, is nu als sluitstuk van de centrumvernieuwing het Atlas Theater afgerond.

Een gebouw met natuurlijk gevormde, massief houten plafonds van Derako.


Gelegen tussen het Raadhuisplein en Wildlands Adventure Zoo is het Atlas Theater als het ware de toegangspoort tot het dierenpark. De golvende vorm van de verbinding loopt door in het groene dak van het theater en is ook voortgezet in het theater zelf. Prachtig om te zien maar een zeer uitdagende klus bij de realisatie van de plafondsystemen.


Gewelfd massief houten plafond

Om een toegankelijk en intiem gebouw te krijgen heeft men gekozen voor een warme en huiselijke sfeer. Daarom is in het centrale deel en de foyer een massief houten lineair plafondsysteem toegepast. Deze slingert zich door het gebouw, van vijf tot vijftien meter hoog. Het loopt hol en bol en heeft wel vijf, zes verschillende stralen. Dit is vooraf helemaal uitgepuzzeld en uitgetekend. Alle dragers zijn op maat gebogen en genummerd zodat de afbouwende partij Eissink zeer gestructureerd kon monteren. Verspreid in de 92 mm brede lamellen zijn verlichtingselementen geplaatst in dezelfde langgerekte vorm, alsof het lichtgevende varianten zijn. 


Meer informatie

Alle systemen van Derako zijn C2C gecertificeerd en zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling van uw plafond, wand of gevel. Meer informatie en inspiratie vindt u op onze website. De medewerkers van Derako denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en de technische uitwerking van uw project.
 

« Nieuws overzicht