Van 6 tot en met 10 februari 2017 vond er in Villa Jongerius een bijzondere viering plaats. Vijf leveranciers uit de bouw hebben de handen ineengeslagen om te laten zien dat samenwerken loont.

FAKRO, BeNext, BUVA, Lamikon en TULiPPS presenteerden een week lang concepten die door samenwerking tot stand zijn gekomen. De viering in deze bijzondere villa vond plaats onder de naam CONNECT.


De connectie

CONNECT is een initiatief van FAKRO. “We hebben de afgelopen jaren mooie samenwerkingsconcepten neergezet. Concepten waar we trots op zijn. Die elk oplossingen bieden op belangrijke vraagstukken uit het veld. We geloven sterk in deze samenwerkingsvormen en zochten een platform om dit met anderen te delen en dat vonden wij in Villa Jongerius” – aldus Theo Peters, FAKRO Nederland. Het doel van CONNECT is om op een ongedwongen manier verbindingen te leggen. Dit kan zijn tussen de organiserende partners maar ook tussen de bezoekers aan het event. Op een persoonlijke manier worden kennis en ervaring gedeeld. Ruim 200 bouwprofessionals zijn gedurende de week het gesprek aangegaan in de villa en hebben zich laten inspireren door de gepresenteerde concepten. En dit alles onder het genot van een hapje en drankje in het bijzondere decor van Villa Jongerius. 


De kracht van samenwerken

De CONNECT partners zijn van mening dat samenwerken leidt tot betere oplossingen. “Samen komen we verder dan alleen. Door met elkaar te verbinden is het mogelijk om overstijgende concepten te ontwikkelen die anders niet haalbaar zijn.”- aldus Arno Rootsaert, BeNext. “Ook maakt CONNECT zichtbaar dat we veelal aan dezelfde vraagstukken werken. Vraagstukken waarbij we elkaar kunnen versterken” – voegt Marius van Zanten van BUVA toe. In de villa is onder andere getoond hoe de BeNext smart home aansturing een comfortabel en gezond binnenklimaat creëert, waarbij de gebruiker centraal staat. Ook FAKRO’s slimme dakraam is onderdeel van dit concept. BUVA presenteerde de Q-Stream 2.0; een nieuwe uitvoering van het ventilatiesysteem dat regelbaar is via een app. Gebruik de kracht van ieder merk, breng ze samen en je creëert sterkere oplossingen. Ook het door FAKRO en BUVA ontwikkelde dakraam met SusStream module is een voorbeeld van deze denkwijze.


Coöperatie in het DNA

Bij deelnemende partners Lamikon en TULiPPS zit coöperatie in het DNA. “Lamikon draait om een netwerk van aangesloten bedrijven die continu resultaatgerichte onderhoudstechnieken ontwikkelen en verbeteren. We bundelen kennis en ervaring om zo optimaal te voldoen aan de vraag van de opdrachtgevers. De LongLife kozijnen en SecondLife renovatie zijn hier een resultaat van.” – aldus Ruud Verweij van Lamikon. Ook TULiPPS Solar ontwikkelt veel baanbrekende concepten in samenwerkingsverband. Paul Stassen, TULiPPS; “Wij zijn consortiumleider van diverse Europese- en nationale (TKI) innovatieprojecten. Dit maakt dat wij in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven en instituten innovatieve producten ontwikkelen en op de markt te brengen. Tijdens CONNECT maakten bezoekers kennis met het Prefab Multifunctionele Energiedak (PRIME project). Naast FAKRO en Linex Prefab Daksystemen zijn ook IBC-Solar en Femtogrid - DC Current betrokken bij de ontwikkeling van dit slimme prefab energiedak. De reactie van de bezoekers op het strakke en baanbrekende PRIME energiedak waren lovend!"


Toekomstvisie

FAKRO heeft zeker het voornemen om dit initiatief door te zetten. “Het initiatief past bij onze denkwijze en we merken de positieve energie die ervan uitgaat. De CONNECT partners waren enthousiast over de toeloop van bezoekers en interessante gesprekken die het CONNECT event teweegbracht. Het vormt de start van nieuwe mogelijkheden.”