Troldtekt: cradle to cradle verlaagde plafonds

Troldtekt houtwolcementplaten zijn uitermate geschikt voor toepassing als verlaagd plafond.

De 100% natuurlijke houtwolcementplaten zorgen voor een zeer mooi esthetisch resultaat en beschikken over uitstekende eigenschappen wat betreft duurzaamheid, brandveiligheid en akoestiek. De panelen worden veelal toegepast als verlaagd plafond in onder andere scholen, zorginstellingen en kantoren. 


Houtwolcement

In tegenstelling tot de meeste zachte plafondtegels is Troldtekt houtwolcement vanwege de natuur van het materiaal veel minder gevoelig voor beschadigingen en verkleuringen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat door de jaren heen uw smaak veranderd. Gelukkig hoeft u dan geen nieuwe panelen aan te schaffen, maar kunt deze gewoon overspuiten in elke gewenste kleur. De panelen zijn van zeer hoge kwaliteit en beschikken over een Cradle to Cradle certificering in de categorie zilver. Daarmee zijn ze de meest duurzame panelen voor verlaagde plafonds.


Verlaagd plafond

Montage van de Troldtekt panelen als verlaagd plafond kan op elke gewenste manier. Zowel zichtbaar geschroefd op houten of metalen structuur als onzichtbare bevestiging door middel van beugels op houten of metalen structuur. Ook is installatie zonder gereedschap op T-profielen mogelijk (T25-T35). De panelen worden strak afgewerkt met aluminium rand of houtwol opstand, in de door u gewenste kleur. 
Troldtekt plafondpanelen worden vaak toegepast op plaatsen waar een goede akoestiek essentieel is. Vanwege de open structuur van de panelen worden geluidsgolven optimaal geabsorbeerd, wat zorgt voor een sterk gereduceerde nagalmtijd. De panelen zijn leverbaar in elke gewenste kleur en beschikbaar in vezelbreedtes gaande van 0,5 mm tot 3 mm. 


Vrijblijvend advies

Een van onze productadviseurs kan u geheel vrijblijvend adviseren over alle eigenschappen van houtwolcement. Zo kunnen we akoestische berekeningen maken en u informeren over brandstabiliteit en milieuvriendelijkheid. Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bekijk ook het referentieproject: het Kantoor van Elvedes in Nieuwkuijk, voor een goede indruk van de verlaagde plafonds van Isolco. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie