Mapei introduceert nieuwe lichtgewicht pastalijm – Keramastic Plus

De nieuwe lichtgewicht pastalijm voor wandtegels met de naam Keramastic Plus is beschikbaar in een emmer van 14 kg.

Dit scheelt 2 kg met de traditionele pastalijmen, combineer dit met een 30% hogere opbrengst ( in vergelijking met traditionele pastalijmen) en deze lichtgewicht pastalijm is de oplossing voor de tegelzetter. 


Keramastic pastalijm

De Plus versie is een variant op de Keramastic pastalijm die binnenkort wordt geleverd in een verbeterde receptuur. Beide pastalijmen delen dan, buiten het lichtgewicht en het extra rendement van de Plus versie, dezelfde unieke eigenschappen. Een goed standvermogen, langere correctie- en open tijd, kortom een pastalijm die uitstekend verwerkbaar is en economisch veel oplevert. Geschikt voor nagenoeg alle wandtegels. Echter bij groot en zwaar formaat wandtegels adviseert Mapei de Ultramastic 5 pastalijm te nemen.


De term lichtgewicht heeft een dubbele betekenis. Meer doen met minder materiaal is een evolutie die Mapei vooral het afgelopen jaren heeft ingezet. Net als met de Ultralite S1 wil Mapei het werken voor de tegelzetters makkelijker maken; minder en vooral lichter sjouwen en hogere prestaties per m2/dag. 


Introductie op BouwBeurs

De Keramastic Plus wordt geïntroduceerd op de BouwBeurs 2017 (6 t/m 10 februari, Jaarbeurs Utrecht) en is een aanvulling op het assortiment in de categorie lichtgewicht lijmen. Andere lichtgewicht (poeder)lijmen werden vorig jaar al geïntroduceerd. Zo zitten de lijmen in de Ultralite-serie in een 15 kg verpakking. Hiermee kan net zo veel verlijmd worden als met een traditionele 25 kg verpakking. Naast het lichtere gewicht hebben de poederlijmen in deze serie een handvat geïntegreerd in de verpakking, waardoor het praktischer wordt voor de verwerker om de zakken op de verwerklocatie te krijgen. Tevens sluiten de lichtgewicht producten aan bij het duurzame beleid. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie