Vrije keuze schuifwand in open of gesloten keuken

Beweegbare schuifsystemen maken het mogelijk

De keuken is het hart van veel woningen, omdat men elkaar daar ’s morgens, ’s middags en ’s avonds ontmoet. De open keuken is al lang een trend, waarbij zowel de ruimte om te koken en te eten, als de woonruimte groter zijn. “Ondanks het verlangen naar openheid zijn etensgeuren en geluiden uit de keuken niet altijd aangenaam. In dat geval vormen glazen schuifsystemen een elegante, licht doorlatende en toch efficiënte ruimtescheiding”, weet Malte Scheider, General Manager van SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH.


Licht lopend en geruisloos

SUNFLEX ontwikkelt al decennia oplossingen voor ruimtescheiding, die zowel visueel als functioneel aan hoge eisen voldoen. In de volglas-varianten vertegenwoordigen de horizontale schuifwand SF 40, het schuifsysteem SF 20 en de schuif-draaisystemen SF 25 en SF 30 maximale transparantie en maken zij nieuwe indelingen mogelijk, waarbij ze in gesloten toestand een efficiënte barrière tegen geurtjes en geluiden vormen. Daarbij kenmerken alle genoemde systemen zich door onderhoudsvrije en hoogwaardige beslag, rails, kogellagers en rollen. De systemen laten zich moeiteloos, gelijkmatig en geluidsarm bewegen.


Visueel onopvallend

Behalve de SF 30 worden alle genoemde systemen zonder vloerrails uitgevoerd, zodat ze een drempelvrije vloer mogelijk maken. Geen struikelgevaar en geen visuele scheiding tussen de ruimtes. Maar ook bij het innovatieve staande SF 30 systeem zijn er door de verzonken vloerrails geen hoogteverschillen. Doordat het gewicht bij dit systeem vooral op de vloerrails rust, is dit systeem bijzonder geschikt voor situaties waar het plafond de belasting van de draai-schuifwand niet kan dragen. “Door de grote verscheidenheid van onze systemen kunnen wij op veel verschillende klantwensen inspelen en kunnen we op verzoek ook maatwerkoplossingen vervaardigen. Door flexibiliteit in projecten blijven wij bij de tijd en ontwikkelen we onze systemen continu verder.”


Ga voor meer informatie naar de website van SUNFLEX.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie