Het nieuwe Allura kent voor het eerst ook een variatie op een decoratief parket, namelijk de Hongaarse punt.

Dit is een trend die op het moment erg belangrijk is, aldus de designers van de nieuwe collectie, Dorothé Kessels en Thomas Eurlings. Dorothé:  ‘We hebben gekozen voor verschillende combinatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld door een natuurlijke houtkleur te combineren met een solide zwarte plank waardoor er een verrassend en vernieuwend legpatroon ontstaat. Daarbij heeft de houtsoort, die we door de veelkleurigheid van het eiken Autumn oak noemen, zoveel variatie in kleur dat het eindresultaat zeer kleurrijk en ronduit spectaculair is.’


Visgraatvloer

Het verschil tussen een Hongaarse punt en een visgraat, is dat een visgraatvloer een rechthoekig plankvorm heeft die onder een hoek van 90 graden gelegd wordt. Bij de Hongaarse punt hebben de korte zijden van de strook afgeschuinde kanten zodat, als je die tegen elkaar legt, er een recht doorgetrokken streep ontstaat. De hoek waaronder de stroken van de Hongaarse Punt gelegd worden is dan ook 45 graden. Over het algemeen is de uitstraling van een Hongaarse punt daardoor iets rustiger dan een visgraatvloer, en krijg je meer lengterichting.


Nieuwe Allura collectie

De nieuwe Allura collectie van Forbo is een feit. Fraaie hout- en steendessins, maar ook bijzondere (niche)vloeren zoals de Galaxy en Fluid. Een hele brede collectie ook, met tegels en planken waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Allemaal ontworpen door Forbo’s eigen designstudio.