Bypass afscheiders t.b.v. nieuw distributiecentrum

Voor een nieuw distributiecentrum in het oosten van het land diende een adequate oplossing voor de behandeling van het afstromend regenwater en afvalwater te komen.

Dit distributiecentrum heeft een totaal oppervlak van 40.000 m2, met daarop een overdekt gedeelte van 37.450 m2.


Voor de behandeling van het regenwater op dit grote terrein zijn er 2 bypass olieafscheidersystemen geleverd. Deze systemen zorgen ervoor dat alle olie en slib afkomstig van het terrein bij regenval gezuiverd wordt in deze afscheiders.  Door de toepassing van een speciaal coalescentiefilter wordt het water zodanig behandelt dat dit op oppervlakte water geloosd mag worden.


Bypass-systeem

Toepassing van een bypass-systeem draagt zorg voor een efficiënter afscheider systeem. Deze systemen zorgen ervoor dat bij normale regenval het hemelwater via de coalescentie afscheider stroomt, terwijl bij intensieve regenval het overtollige water via een bypass voorzien van olie doorstromingsbeveiliging stroomt. Vervuiling op het terrein stroomt doorgaans mee met de eerste waterstroom, de zogenoemde ‘first flush’.


Pompputten

Diverse ESEP pompputten op het terrein, waarvan de grootste met een debiet van meer dan 300 m3/uur, zorgen ervoor dat het al het regenwater afgevoerd kan worden op een snelle en efficiënte manier. ESEP Milieutechniek is leverancier van een hoogwaardig, kwalitatief afscheider en pompenprogramma voor elke toepassing.

Voor meer informatie over Bypass systemen, klik hier.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie