Slim verwarmen, ventileren en koelen met lucht door de nieuwe Elan 4 van Brink

Compact, efficiënt en uitstekend te gebruiken in Nul-op-de-Meter woningen

De woning verwarmen, ventileren en op wens koelen door middel van één toevoer kanalensysteem? Brink Climate Systems heeft nu dé ultieme oplossing: de nieuwe Elan 4. Door slimme techniek in het toestel is het energieverbruik laag en daarom een perfecte oplossing voor Nul-op-de-Meter woningen. Er kunnen eenvoudig meerdere klimaatzones in een woning gecreëerd worden omdat het toestel stapelbaar is. Het grote voordeel hiervan is dat de bewoner elke ruimte of verdieping in de woning apart kan verwarmen, ventileren en koelen.


Eén kanaal

Gecombineerd met een Renovent Excellent WTW-unit kan de Elan 4 via één kanaal warmte, eventueel koeling én verse ventilatielucht leveren. Door de afmetingen van 67x57x43 cm (bxlxh) is er nog maar een kleine installatieruimte nodig. Het toestel is een indirectgestookte luchtverwarmer en haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp. Laatstgenoemde kan ook koude leveren.


Meerdere CO2-sensoren

De Elan 4 kan op een slimme manier worden uitgerust met één of meerdere CO2-sensoren (maximaal 4). Omdat het toestel stapelbaar is, kan er ook in meerdere zones op CO2 gestuurd worden. Dit levert ook in de Nederlandse regelgeving (EPG) een interessante prestatiewinst op. De unieke regeling, onlosmakelijk verbonden met de Renovent Excellent WTW-unit van Brink, draagt op een zeer energiezuinige manier bij aan een goede luchtkwaliteit in de woning.


Prettig en comfortabel

Lucht is een prettig en comfortabel medium om het binnenklimaat op temperatuur te houden. De woningen die nu worden gebouwd zijn zo goed geïsoleerd dat daar maar weinig lucht voor nodig is. De Elan 4 is ook te gebruiken voor renovatieprojecten. De ‘schil’ van de woningen moet dan wel aan de huidige isolatie-eisen voldoen. Voor situaties waar meer capaciteit wordt gevraagd levert Brink grotere systemen.


Klik hier voor meer informatie.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie