Noviteiten op het gebied van ventilatieoplossingen

Brink Climate Systems pakt uit op de ISH in Frankfurt am Main. De fabrikant uit Staphorst, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, laat er een efficiënter, stiller en energiezuiniger ventilatietoestel zien, samen met nieuwe systeem-modules voor het bevochtigen en reinigen van ventilatielucht en een module om met ventilatielucht te verwarmen of koelen.


In Frankfurt is de Flair 325, opvolger van de Renovent Excellent, te zien. Het ventilatietoestel met warmteterugwinning is een compleet nieuwe ontwikkeling. Hij is niet alleen efficiënter, maar ook stiller, energiezuiniger en smart in gebruik en bij installatie. Op de ISH wordt het eerste toestel van de Flair-reeks, met een capaciteit van 325 m3/h, tentoongesteld.


Luchtbevochtiger Evap

Nieuw is ook de luchtbevochtiger Evap. Dit is een systeemmodule voor in het ventilatiekanaal. Het toestel brengt de relatieve luchtvochtigheid van verse ventilatielucht naar een niveau waarmee de luchtvochtigheid in huis in koude periodes naar een comfortabel niveau wordt gebracht.


Eveneens nieuw is de systeemmodule Pure induct, die door middel van een uitgekiend ionisatieproces zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de verse ventilatielucht verwijdert en zo voor een nog schonere en gezondere binnenlucht zorgt. Net als de Evap wordt de Pure induct achter het ventilatietoestel in het systeem gemonteerd.


Air Comfort

Een derde nieuwe systeemmodule is de Air Comfort, waarmee de toegevoerde ventilatielucht wordt naverwarmd of nagekoeld en het toestel zo voor meer comfort zorgt. De Air Comfort is zeer compact en kan direct onder een ventilatietoestel worden geplaatst.
Brink laat in Frankfurt ook zijn eerder aangekondigde Air 70 zien, een uitermate stil decentraal ventilatietoestel dat geen kanalensysteem behoeft: verse buitenlucht komt binnen met een capaciteit van maximaal 70 m3/h via een buis die door de gevel steekt. Tegelijkertijd wordt via hetzelfde toestel verbruikte binnenlucht afgevoerd en wordt de warmte in de warmtewisselaar teruggewonnen. De Air 70 is de ideale ventilatieoplossing van op zichzelf staande ruimten.


Op de ISH toont Brink ook een aanvulling op de hoog rendement ventilatietoestellen met warmteterugwinning uit de Renovent Sky-serie. De nieuwe variant heeft een capaciteit van 200 m3/h en wordt aan het plafond of op de wand gemonteerd.