Nieuw in Knauf assortiment: TapeTech voeggereedschap

Het voeg- en finishassortiment van Knauf is vanaf heden verrijkt met nieuw voeggereedschap van het bekende merk TapeTech.

Deze semi-automatische gereedschappen leveren een bijdrage aan de verdere professionalisering van het voegen en finishen van gipsplaten in Nederland. 


Bekend en bemind

Semi-automatische afwerkingsgereedschappen worden steeds populairder onder voegspecialisten. In de Verenigde Staten wordt al jaren vrijwel alleen met semi-automatische gereedschappen gewerkt voor het afwerken van gipsplaatoppervlakken. Dit gebeurt vaak in combinatie met gebruiksklare voeg- en finishproducten (readymix). In de V.S. heeft dat geleid tot een efficiëntie- en professionaliseringsslag in de droge afbouw. Ook onder voegspecialisten in Nederland heeft TapeTech een bekende naam. 


Ideale combinatie met Fill & Finish Light

De TapeTech gereedschappen zijn robuust van uitvoering, maar bevatten deels toch fijne mechaniek. Om die reden werken zij optimaal met readymix en niet met gips. Het readymix product Knauf Fill & Finish Light vormt de perfecte combinatie met de TapeTech gereedschappen. Fill & Finish Light is een universeel toepasbaar product voor enerzijds het vullen van voegen en anderzijds het finishen van voegen en afwerken van hoeken in combinatie met een (flexibel) hoekprofiel. Zelfs voor het finishen van hele oppervlakken tot afwerkingsniveau A is het goed geschikt, bijvoorbeeld in combinatie met de PFT Swing Airless machine.


Verhoging efficiëntie én kwaliteit

TapeTech gereedschappen zijn te gebruiken voor: 

  • het wapenen van AK-voegen met papierband
  • het verder vullen en finishen van voegen 
  • het afwerken van binnen- en buitenhoeken 


Door te voegen met deze gereedschappen wordt niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar ook de kwaliteit. Papieren voegband is namelijk een veel sterkere voegwapening dan het bekende zelfklevend gaasband. Daarnaast kan men bij het finishen een consistente oppervlaktekwaliteit behalen. 


TapeTech in de praktijk

Dealers en verwerkers van voeg- en finishproducten die interesse hebben in deze wijze van voegafwerking kunnen bij Knauf informatie opvragen over praktische trainingen in de Knauf Akademie. 

« Nieuws overzicht