Vaillant kondigt aan dat de nieuwste modellen HR-ketels binnen het ecoTEC plus portfolio, 80, 100 en 120 kW, nu ook inzetbaar zijn als cascadesysteem.

Door de mogelijkheid tot solo-, lijn-, ruggelingse- en hoekopstelling is de Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 geschikt voor iedere ruimte. De ketels kunnen aaneen worden geschakeld tot maximaal 840 kW en dit maakt de ecoTEC plus zeer interessant voor het verwarmen van grote gebouwen. Vaillant toont het nieuwe cascadesysteem tijdens de Bouwbeurs op 6 – 10 februari in Utrecht.


De industriële RVS warmtewisselaar en condensatietechnologie maakt de Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 ook uiterst geschikt in combinatie met laagtemperatuursystemen. Door de geavanceerde technologie wordt vervuiling van de warmtewisselaar door veel condensatie tegengegaan, waarmee eventuele storingen worden voorkomen. De ketel heeft bovendien een verfijnde rookgaskoeling en modulatiebereik van minimaal 1:5. Daarnaast is er ook een 6 bar overstortventiel beschikbaar voor installaties met een hoge systeemdruk.


Accessoires en onderhoud

Efficiëntie, betrouwbaarheid en onderhoudscomfort zijn kenmerkend voor Vaillant ecoTEC plus 80-100-120. De beschikbaarheid van diverse accessoires zoals frames, verdelers en voetsteunen maken het aaneenschakelen en installeren van de ecoTEC plus ketels zeer eenvoudig. De multiMATIC 700 zorgt er vervolgens voor dat alle systemen via één regelaar kunnen worden bediend. De automatische volgorde-omkering zorgt ervoor dat het aantal draaiuren evenredig wordt verdeeld over de ketels. Het cascadesysteem biedt bovendien een hoge bedrijfszekerheid in vergelijking met 1-ketelinstallaties doordat bij een eventuele storing de overige ketels gewoon warmte blijven afgeven. De toestellen kunnen ondanks aaneenschakeling ook afzonderlijk van elkaar in werking zijn. Dit maakt het mogelijk om onderhoud te plegen aan één van de ketels, terwijl de andere ketels warmte blijven leveren.

“De verschillende mogelijke cascade-opstellingen van Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 ketels bieden veel flexibiliteit voor plaatsing in kleine ruimtes en kunnen tegelijkertijd toch grote gebouwen verwarmen”, zegt Ronald Mazurel, Product Marketeer bij Vaillant. “Daarnaast zijn alle onderdelen goed bereikbaar en dat maakt de ketels zeer onderhoudsvriendelijk.”

 

Beschikbaarheid

De Vaillant ecoTEC plus is beschikbaar in 80, 100 en 120 kW en kan in verschillende opstellingen tot 840 kW aaneengeschakeld worden. De ketel zal als cascadesysteem tijdens de Bouwbeurs op 6 – 10 februari worden getoond en beschikbaar zijn vanaf april 2017. Bezoek voor uitgebreide specificaties van de Vaillant ecoTEC plus 80-100-120: www.vaillant.nl.