Esthetische Solar architectuur met een hoog rendement

De Kalzip AluPlusSolar felsbanen maken een in het dak geïntegreerde duurzame energiewinning mogelijk met maximale creatieve bewegingsvrijheid. 

De ultra lichte, flexibele en robuuste PV folie gebaseerd op silicium zonnecellen is wereldwijd de eerste PV module zonder glas met een IEC certificering. De PV cellen worden ingebed in een gepatenteerde glasvezelversterkte kunststof, op deze manier ontstaan PV modulen met een robuust design, flexibel, kwalitatief hoogwaardig en met een lange levensduur. De modules worden fabrieksmatig op de Kalzip felsbanen gelamineerd. De aansluitdozen bevinden zich aan de onderzijde van de felsbanen hierdoor zijn de stekkerverbindingen en kabels optimaal beschermd.


Platte en hellende daken

Met Kalzip AluPlusSolar zijn eenvoudige platte en hellende daken te realiseren maar ook convex en concaaf gebogen daken zijn mogelijk. De combinatie van een dunne PV folie module met de eigenschappen van Kalzip felsbanen garanderen een grote ontwerpvrijheid waarbij tegelijkertijd efficiënt zonne-energie kan worden toegepast. Een optisch voordeel hierbij is dat er ook geen kabelkanalen of aansluitingen op het dak te zien zijn.


Voor een optimale opbrengst zijn de modules uitgerust met een microlensvormige oppervlakteafwerking bestaande uit een ETFE folie (Ethyleen tetrafluorethyleen copolymeer) welke een licht afbuiging effect geeft zodat meerdere zonnestralen de PV cellen bereiken. Door de inzet van deze ETFE folie is het oppervlak van de modules niet alleen vuilwerend maar ook vrij van reflecties, een groot voordeel onder andere in de buurt van vliegvelden.


De modules worden op polyester gecoate Kalzip felsbanen in de kleur RAL 9006 aangebracht en zijn in rechte en voorgebogen uitvoering leverbaar.


De voordelen
  • Esthetische, in het dak geïntegreerde PV toepassing zonder bijkomende bevestigingselementen
  • Kwalitatief hoogwaardige modulen op basis van silicium zonnecellen, IEC gecertificeerd, glasloos, flexibel en ultralicht
  • Optimale benutting van zonenergie ook bij zwakkere zonintensiteit door microlensvormig oppervlak bestaande uit EFTE (Ethyleen tetrafluorethyleen copolymeer) folie
  • Vuilwerend en reflectie vrij oppervlak
  • Als koud- of warm dakuitvoering toepasbaar (dus ook geschikt voor luifels)
  • Bij uitstek geschikt voor aansprekende architectuur
  • De aansluitdozen en bekabeling bevinden zich aan de onderzijde van de felsbanen dus goed beschermd en uit het zicht
  • Leverbaar in de Kalzip profieltypen 50/444 en AF 65/537 materiaaldikte 1 mm
  • Gebogen dakvormen tot een buigstraal van 13 m mogelijk
  • Laag gewicht; Kalzip banen inclusief PV modules wegen slechts ca. 7 kg/m2
  • 10 jarige rendementsgarantie en productgarantie
     
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie