Akoestische plafondoplossing cruciaal in het nieuwe Van der Valk, Antwerpen

In de keuze voor het nieuwe plafond was de juiste akoestiek het belangrijkste onderdeel.

Van der Valk directeur Willem Polman: “Vandaag de dag is een akoestisch plafond in een hotel of restaurant eigenlijk van cruciaal belang.”Het plafond diende zowel de juiste akoestiek als esthetiek te hebben. ROCKFON heeft daarom een akoestische plafondoplossing gerealiseerd die bij de nieuwe uitstraling van het hotel past. Met de vele bezoekers is de juiste akoestiek in het hotel essentieel. Als er honderd man in het restaurant zitten en de akoestiek is niet goed, dan wordt het lastig om elkaar te verstaan. Willem Polman: “Je wilt gewoon als het restaurant vol zit en als er beweging is dat je elkaar goed kunt verstaan en dat je niet met hoofdpijn naar huis toe gaat. Dat is eigenlijk de realiteit in een hoop bedrijven nu, waar daar niet op gelet wordt.”


Strak geheel

In veel hotels wordt ook vaak pas achteraf gekeken naar de akoestiek. Dan worden er bijvoorbeeld platen onder het plafond geplaatst en gordijnen opgehangen. Volgens Willem Polman is dat niet meer van deze tijd: “Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van harde materialen als glas, metaal en houten vloeren. Gordijnen worden bijna niet meer geïnstalleerd of opgehangen. Vandaar dat een akoestisch plafond voor ons ook echt cruciaal was en dat we er op hebben ingezet om die hier te installeren.” Het was een mooie uitdaging om een akoestisch plafond te creëren zonder gebruik te maken van plafondpanelen, ook voor ROCKFON. Meneer Polman: “Wat betreft de constructie van het plafond zijn er normale dragers geïnstalleerd waar vervolgens akoestische panelen op gemonteerd zijn. Die panelen zijn vervolgens netjes allemaal afgesmeerd, waardoor je ook niet meer ziet dat het panelen zijn. Daarna is het hele plafond gespoten met een soort korrel. Dan krijg je een heel strak plafond waarin je geen platen of panelen meer ziet en toch die akoestische waarde geeft die we willen.”


Kwaliteit

De Van der Valk directeur is dan ook erg te spreken over het eindresultaat: “De samenwerking met Rockfon verliep eigenlijk perfect. Er was niks op aan te merken. Alles werd op tijd en snel geleverd en uiteindelijk is het de kwaliteit die telt. We hebben een goed akoestisch plafond en je ziet het er niet aan. Dat was precies wat we wilden, dus onze verwachtingen zijn helemaal uitgekomen.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie