De Groot Vroomshoop gebruikt 45 jaar oude spanten in nieuwbouw

Vorige week bereikte de bouw van de nieuwe productiehal in Vroomshoop zijn hoog(s)te punt.

Bert Brinks, manager R&D en ruim 45 jaar in dienst bij De Groot Vroomshoop, had de eer de eerste hergebruikte dakligger te plaatsen. Hiermee bereikte de bouw tevens zijn hoogste punt. Een leuke bijkomstigheid is dat de gebruikte spanten destijds door Bert Brinks waren uitgetekend en geconstrueerd. Na de sloop van de oude hal zijn de spanten aangepast naar de huidige eisen en nu, 45 jaar later, mocht Bert zijn “eigen spanten”  terugplaatsen in de dakconstructie van de nieuwe hal. 


Hergebruikte grondstoffen

Een memorabel moment voor de wandelende hout-encyclopedie van De Groot Vroomshoop. “Hergebruik van constructies en materialen past helemaal bij de filosofie van het bedrijf uit Vroomshoop”, zegt Algemeen Directeur Gerard Beltman, “Wij nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid en committeren ons aan de spelregels van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hebben dat vastgelegd in een MVO-certificaat, waarvoor we jaarlijks worden geauditeerd door een onafhankelijk instituut”. Ook is De Groot (onderdeel van VolkerWessels) voornemens de hal  te gaan verwarmen met een pelletkachel, die gevoed wordt met eigen houtresten. Verder gaat er veel restmateriaal (hout, plaatmateriaal, plastic, etc.) terug naar de leverancier, die het weer als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. 


Productielijn voor daken

In de nieuwe hal wordt een geautomatiseerde productielijn voor daken geïnstalleerd. Hierdoor wordt de productiecapaciteit van De Groot Vroomshoop fors uitgebreid. “Door deze uitbreiding, maar ook door een optimalisatie van ons logistieke proces, staan we weer gesteld voor de toekomst en kunnen we de toenemende vraag naar prefab houtskeletbouwproducten zoals gevels en daken, blijvend invullen”. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie