ENKA: monumentale pracht met moderne toepassingen

Steeds vaker kiezen we voor behoud en hergebruik van bestaande bouw. Met deze inzet op duurzaamheid sluiten we volledig aan op hedendaagse ambities.

Herbestemming van de monumentale fabriekspanden van ENKA in Ede is niet alleen perfect passend bij deze ambities op het gebied van duurzaamheid, het behoud van deze panden is een presentje voor cultuur minnend Nederland. 


De geschiedenis

In 1911 opende ENKA haar eerste fabriek in Arnhem. De stijgende vraag naar kunstzijde resulteerde in 1922 in de opening van een tweede fabriek, in Ede. Ruim 80 jaar later werd productie van kunstzijde in Nederland te kostbaar en hiermee viel het doek voor ENKA in Ede. In 2008 begon men met de sloop van de personeelswoningen, de monumentale fabriekspanden en de 80 meter hoge schoorsteen zijn echter bespaard gebleven. De nieuwe wijk ENKA bestaat uit vier woonbuurten op een terrein waarin natuur, verstedelijking en nostalgie elkaar ontmoeten. 


De toekomst

In één van de bewaard gebleven fabriekspanden heeft BREEDVELD de prachtige meetingroom mogen verrijken met een van haar flexibele wandoplossingen. Vanzelfsprekend in de stijl van de industriële omgeving. De vergaderruimte is voorzien van een mobiele paneelwand welke is afgewerkt met akoestisch vilt met daarin verwerkt het bedrijfslogo. Zo maakt men in een handomdraai van één grote meetingroom twee kleinere vergaderruimtes. Deze wand is naast functioneel en waanzinnig in uiterlijk tevens onovertroffen op geluidstechnisch vlak. Dankzij de hoog geluidsisolerende panelen in combinatie met de zachte wandbedekking hoort men in deze ruimte niets van wat er achter de wand gebeurt. ENKA is een van de herbestemmingsprojecten waar BREEDVELD aan bijdraagt. Samen met architectenbureaus en vastgoedeigenaren werkt het bedrijf uit Horssen met regelmaat samen aan herbestemmingsprojecten. 


Over BREEDVELD

Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige paneelwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie