Modern dessin met een natuurlijke uitstraling

Stijlvol, esthetisch, puristisch – met de nieuwe rubber vloerbedekking norament arago heeft nora flooring systems de ideale vloer ontwikkelt voor moderne architectuurconcepten.

Door het subtiele, smaakvolle kleurenspectrum en het gemarmerde dessin is norament arago perfect voor het gebruik in representatieve ruimten. Overal waar extreme slijtvastheid, maar ook een exclusief uiterlijk zeer belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld in entrées, gangen, musea of andere openbare gebouwen, toont de rubber vloer zijn kracht. Hij straalt rust uit en krijgt door zijn natuurlijk aandoende reliëfstructuur tegelijkertijd een aantrekkelijk vormgevingselement. 


Effectief gemarmerd 

“norament arago is het antwoord op de wens van de internationale markten naar een architectonische vloerbedekking ter ondersteuning van moderne ruimteconcepten”, aldus Dirk Oswald, productmanager bij nora systems. De productexperts van nora hebben zich zowel bij het ontwerp als bij de naam van de rubber vloerbedekking laten inspireren door de natuur. “De naam norament arago is afgeleid van Aragonit, een van de drie mineraalbestanddelen van marmer”, verklaart Oswald. Om het elegante marmeren uiterlijk te bereiken, die de vloer zijn hoogwaardige, levendige en natuurlijke uitstraling geeft, moesten er een aantal technische uitdagingen worden overwonnen. “Installaties moesten worden omgebouwd en gemoderniseerd.” De klanten kunnen kiezen uit tegels met en zonder afgeschuinde kanten in een dikte van 3,5 millimeter, de afmeting van de tegels bedraagt 1004 x 502 millimeter.


Net als alle vloerbedekkingen, is norament arago ook door en door gemaakt van rubber en overtuigt door zijn hoge slijtvastheid. Zo blijft de onberispelijke uitstraling van de rubberen tegel ook in druk bezochte ruimtes jarenlang behouden. Bovendien scoren de permanent elastische nora-vloeren ook met hun goede ergonomische en akoestische eigenschappen – een groot voordeel in gebouwen die veelvuldig door publiek worden bezocht. 


Spectrum van twaalf smaakvolle grijstinten 

“Bij het kleurenpalet van norament arago hebben we bewust gekozen voor twaalf elegante grijstinten”, gaat productmanager Oswald verder. “Bij vloerbedekkingen is de kleur grijs in alle kleurschakeringen nog steeds erg geliefd.” Dit wordt bevestigd door de ervaringen uit talrijke workshops met architecten en designers. Hieruit is gebleken dat de puristische kleurenreeks nog steeds hoog staat aangeschreven, omdat ze ruimtes zowel een moderne als ook natuurlijke uitstraling geven.*



 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie