Parkeerdaken en vorst

Bij vorst is het verstandig om parkeerdaken vroegtijdig te strooien, omdat deze door bevriezing sneller glad kunnen worden dan parkeergelegenheden op de grond.

Bevriezing ontstaat door afkoeling. Net als bruggen en viaducten, worden parkeerdaken eerder glad omdat ze niet in contact staan met de bodem, er daarvan geen warmte wordt aangevoerd, en dus sneller afkoelen. Ook de ligging, open of beschut, en de hoeveelheid vocht in de lucht speelt een rol hierbij.


Vroegtijdig strooien

Strooizout is zonder problemen te gebruiken op parkeerdaken met Pardak®. Ook een vloeibaar NaCI-vrij dooimiddel is geschikt voor Pardak®-daken. Dit middel bevat geen milieuverontreinigende stoffen en is biologisch afbreekbaar.


Geen split

Gebruik geen split als strooimateriaal tegen ijs en sneeuw op Pardak®-tegels. Door de scherpe randen kan split schade aan de tegels, andere betonoppervlakken en zelfs aan de technische voorzieningen veroorzaken. Ook kan dit tot verstoppingen in de afvoeren leiden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie