Woontoren Overhoeks snel wind- en waterdicht met Sips-panelen

Achter de opvallende A’dam toren aan het IJ in Amsterdam verrijst een 75 meter hoge woontoren. BAM bouwt de nieuwe blikvanger naar ontwerp van Paul de Ruiter.

Samen met ons zusterbedrijf Norwin zijn we vanaf engineeringsfase bij het project betrokken en werd gekozen voor invulling van het gietbouwcasco met de door Norwin geleverde SIPS-elementen voorzien van de door De Groot en Visser in eigen beheer ontwikkelde HR Façade. SIPS-panelen zijn volverlijmde sandwichpanelen met een dikke kern van EPS en aan weerszijden een huid van spaanplaat. Kozijnen, beglazing en waterkerende folie zijn fabrieksmatig aangebracht. Achteraf hoeft alleen de aluminium en geëmailleerde gevelbekleding  nog maar aangebracht te worden. Met deze compleet beglaasde gevelelementen is de nieuwe woontoren snel wind- en waterdicht wat bijna het geval is bij de toren die begin deze maand het hoogste punt bereikte.


Maatvaste en superisolerende panelen

De panelen met een afmeting van een kleine 6 bij 3 meter worden geproduceerd met een nauwkeurigheid van milimeters. De maatvastheid is veel groter dan met traditionele houtskelet-invulling. Met één hijsbeweging zetten we in één keer een complete beuk dicht waardoor een optimale bouwsnelheid wordt bereikt. Halverwege volgend jaar trekken de eerste bewoners in de 147 huurappartementen. De superlichte en superisolerende panelen met een Rc-waarde van 5,0 zorgen ervoor dat de toekomstige bewoners een lage energierekening tegemoet kunnen zien.


Benieuwd geworden? Klik hier voor een korte impressie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie