Nieuwe Flotex Tibor doet ontwerpen Tibor Reich herleven

Forbo Flooring brengt deze maand een fraaie nieuwe collectie op de markt met de naam Flotex Tibor

Tibor Reich was een Hongaarse ontwerper die in Groot-Brittannië een ware designrevolutie ontketende. Tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw introduceerde Reich innovatieve oppervlaktepatroon-ontwerpen en ontwierp hij vele 'cutting edge' designtechnieken die tot op de dag van vandaag gebruikt worden. Zijn passie voor textuur en vernieuwende technieken zijn nog steeds relevant voor iedereen in de (interieur-)architectuur.


Delicate drukpatronen voor vloerbedekking

Tibor Reichs ontwerpen werden in het verleden geprint op behang, stoffen en huishoudtextiel, maar nooit eerder werden de delicate drukpatronen gebruikt voor vloerbedekking. De High Definition printmogelijkheden van Flotex maken dat nu wel mogelijk. Samen met de familie Tibor selecteerde Forbo een reeks dessins in zowel de oorspronkelijke als ook nieuwe kleuren. Het resultaat is een mooie, eigentijdse Flotex collectie.


Ijzersterke high-tech vloerbedekking

Flotex is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized. Deze tweeklapper leverde Flotex het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. Bovendien kent de veerkrachtige, makkelijk te reinigen en duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten. 


Meer informatie

Voor veel meer informatie, inspiratie en beelden bekijk deze pagina, maar u kunt ook contact opnemen met Sam Reich van de Tibor Ltd (sam@tibor.co.uk), zie het filmpje met de kleinzoon van Tibor hieronder op bezoek de website.


Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie