Nieuwe vluchtwegverlichting van Famostar: Explosionproof

Explosionproof is dé eerste explosieveilige vluchtwegaanduiding en –verlichting die in led verkrijgbaar is én aan de nieuwste ATEX richtlijn voldoet.


Explosieveilig

Explosionproof is intrinsiek explosieveilig, waardoor gassen en stoffen de drukvaste Ex d buis niet kunnen indringen en eventuele vonken de buis niet uit kunnen. De nieuwe ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan zijn. Explosionproof is ingedeeld in categorie II, gas zone 1 en 2 en categorie II, stof zone 21 en 22. Hierdoor zijn de armaturen toe te passen in ruimtes waar gewerkt wordt met brandgevaarlijke stoffen en gassen, waardoor een explosieve atmosfeer kan ontstaan.


Hoge mate van chemische resistentie

Dankzij de beschermingsgraad van IP66 is het mogelijk om Explosionproof onder hoge druk schoon te spuiten. De solide behuizing kent een hoge mate van chemische resistentie. Het interieur is eenvoudig te bereiken via de afsluitdop. Door de verstelbare montagebeugels die meegeleverd worden, is de armatuur op zowel de wand als het plafond te bevestigen. 
Veiligheidscertificaat standaard meegeleverd


Met de standaard meegeleverde kopie van het certificaat is altijd aan te tonen dat de armatuur aan de ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU voldoet.


Meer informatie

Meer weten over Explosionproof of de ATEX-richtlijn? Ga dan naar de website van Famostar. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie