Vernieuwing showrooms Volvo met massief houten plafonds

Herinrichting met Derako massief houten plafonds

Met de Volvo Retail Experience (VRE) heeft autofabrikant Volvo een nieuw concept ontwikkeld voor haar showrooms, welke universeel zal worden doorgevoerd. Er is gekozen voor een warm, Scandinavisch, open ontwerp in de kantoren en vergaderruimte, met daarnaast lichte showrooms en open onderhoudsruimtes. De “customer experience” staat centraal. Voor diverse ruimtes in het interieur heeft men gekozen voor de massief houten grill en lineair plafondsystemen van Derako. 


Herinrichting met Derako massief houten plafonds

Het VRE-concept voor de showrooms is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Volvo Cars, Wingårdh Architecten en Senab. Maar het concept is meer dan een nieuw ontwerp alleen; het interieur moet ook de identiteit en de waarden van het merk Volvo weerspiegelen. Voor Nederland haalde bureau Peelen Interieur de opdracht binnen voor implementatie VRE concept. Bij deze totale make-over, vanuit de moderne dealervestigingsvisie, heeft men gekozen voor de toepassing van de Derako massief houten plafondsystemen. Deze sluiten niet alleen goed aan bij de ontwerpdoelstellingen binnen het concept, maar hebben tevens een positieve invloed op de akoestiek in de ruimtes. Inmiddels zijn ook meerdere Volvo-vestigingen in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland voorzien van de massief houten systemen van Derako.


Prefab levering - Eenvoudige montage en demontage

Montage van de Derako systemen in een bestaande ruimte is eenvoudig waarbij het gehele systeem prefab wordt aangeleverd. Montage vindt plaats met snelhangers of nonius hangers. De grill panelen of de lamellen zijn te allen tijde eenvoudig te demonteren.


C2C, BREEAM en LEED

De Derako plafond-, wand- en gevelsystemen bieden een grote ontwerpvrijheid en zijn leverbaar in diverse duurzame (FSC of PEFC) houtsoorten en bamboe. Met drie varianten van het lineaire systeem en meerdere grill-uitvoeringen is er altijd wel een uitvoeringsvorm die zorgt voor de gewenste uitstraling. Alle Derako plafondsystemen zijn Cradle to Cradle® gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.

Meer informatie over oplossingen voor de herinrichting van ruimtes. Mocht u meer informatie wensen over het Derako grill of lineaire systeem dan kunt u contact opnemen met één van de Derako adviseurs. 

« Nieuws overzicht