De perfecte brandveilige combinatie voor hemelwaterafvoer

Veel gietijzerenafvoeren (onderuitlaat DN100) zijn te voorzien van een brandmanchet waarmee deze voldoet aan R = 120 min.

ACO Passavant Gietijzeren vlakdakafvoeren (brandklasse A1= onbrandbaar) voorzien van een brandmanchet in combinatie met ACO GM-X thermisch verzinkt stalen buizen vormen een compleet systeem dat zorgt voor de hoogste mate van brandveiligheid.


Verzinktstalen buizen

ACO GM-X verzinktstalen leidingsystemen zijn zeer geschikt wanneer eisen worden gesteld aan het materiaal ten aanzien van de bijdrage tot de brandvoortplanting en de beperking van rookontwikkeling. De buizen voldoen aan de hoogste waarde van brandveiligheid Klasse A1 (onbrandbaar).


Afvoeren voorzien van brandmanchet

Veel gietijzerenafvoeren (onderuitlaat DN100) zijn te voorzien van een brandmanchet waarmee deze voldoet aan R = 120 min. Dit is de hoogste klasse van veiligheid wanneer het gaat om het verspreiden van brand of rook (hetgeen in veel gevallen nog gevaarlijker is dan de brand zelf). Het ACO brandmanchet DN100 bestaat uit een schuimelement en een RVS deksel. De deksel zal bij brand, ten gevolge van het smelten van de kunststof afstandhouders, de afvoer afsluiten. Hierdoor wordt de temperatuur in de put snel hoger zodat het brandmanchet sneller zal opschuimen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie