Brandwerende dakluiken, wandluiken en vloerluiken van Gorter

Gorter levert een compleet programma aan brandwerende luikoplossingen voor gebouwen.

De dakluiken, wandluiken en vloerluiken, vervaardigd van KTL-behandeld staal, zijn gecertificeerd en worden compleet geassembleerd geleverd. 


120 minuten brandwerend 

Zowel de dakluiken, wandluiken als vloerluiken van Gorter® zijn 120 minuten brandwerend waarbij er, in veel gevallen, niet alleen KOMO® attesten beschikbaar zijn maar ook test- en certificeringsdocumenten volgens de meest actuele Europese normen. Zo zijn de brandwerende dakluiken met een typeaanduiding RHTEI getest door Efectis volgens de EN 1634-1:2014 norm, waarbij er een classificatie E120, EI1120, EI2120 is verkregen. De wandluiken, welke eveneens door Efectis zijn getest volgens EN 1634-1:2014, worden geleverd met een classificatierapport van bouwmaterialen en producten volgens EN 13501-2:2007+A1:2009. Hiermee wordt naast de classificatie EI1: 15 min, EI2: 60 min, E: 120 min en EW:120 min, ook de brandwerendheid in relatie tot de toegepaste wanden gedefinieerd.  


Luiken in combinatie met klimmiddelen

De Gorter dakluiken en vloerluiken zijn leverbaar in combinatie met een Gorter veiligheidsladder of vaste trap. Daarnaast is er ook een brandwerende uitvoering van de schaartrap type Large leverbaar welke in combinatie met een Gorter standaard dakluik RHT7014 voor een EI60 (volgens KOMO® 0372.0457.02.NL) geclassificeerde brandwerende daktoegang zorgt. 


Snelle levering en duurzame afwerking

Alle standaarduitvoering van de luiken zijn uit voorraad leverbaar waarbij de dakluiken 10 jaar garantie hebben. Vloer- en wandluiken worden met 5 jaar garantie geleverd. Naast de KTL-behandeling van het staal zijn de luiken afgewerkt met een sterke laag poedercoating voor een jarenlang bedrijfszeker gebruik.


Meer informatie over brandwerende luiken

Meer informatie over de Gorter brandwerende dakluiken, wandluiken en vloerluiken vindt op de website onder het menu-item brandwerende luiken. 


Van de betreffende producten kunt u hier ook de brandwerendheidscertificaten downloaden. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie