Anticipeer op brandgevaar met demontabele plafondsystemen van Faay

Elke ontwerper, bouwer en opdrachtgever ziet het belang in van brandveiligheid.

Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt in het gebouw waar je woont of werkt. En in dit geval is voorkomen zeker beter dan genezen. Je moet leren kijken naar de daadwerkelijke risico’s. Daar moet je tijdig over nadenken, namelijk voordat je gaat bouwen of gaat renoveren.


Veilig wonen en werken

Bij Faay wordt voortdurende nagedacht over haar producten, en brandveiligheid is daar een heel belangrijk aspect van. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten doorgaans uitgevoerd bij Efectis. Met als resultaat dat 99,9 procent van ons productenaanbod nu gecertificeerd is volgens EN1364-1. En ook nog volgens de nieuwe, aangescherpte versie 2015. Deze versie 2015 werkt met meer thermokoppels en verplaatsingsmeters en is dus strenger dan de voorlaatste versie 2011. Faay vindt het als bedrijf belangrijk mede zorg te dragen voor een veilige werk en woonomgeving.


Brandwerendheid van 130 minuten

De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. 
Zo werd voor de woningscheidende wand IW200 zelfs de 130-minutengrens gehaald. De IW200 is een dubbelschalige wand, met daartussen een spouw van 60 mm welke gevuld wordt met minerale wol. Niet alleen valt deze woningscheidende wand in de brandklassen E120, EW120 en EI120, maar met 130 minuten brandwerendheid houd je ook nog eens ruime marge aan.


Flexibel blijvend demontabel plafondsysteem

Ook het 2resist® ceiling system van Faay staat garant voor een unieke brandwerendheid van 60 tot 120 minuten. De panelen worden bevestigd in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit (ophangpunten op elke 3 m). 


“Brandveiligheid is een belangrijk onderdeel van ons werk, want elk nieuw producttype moet apart getest worden. En de regelgeving op het gebied van brandveiligheid wordt continu aangescherpt.”

Meer informatie is te vinden op de website van Faay

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie