Volledige dakopbouw met 25 jarige zekerheid

Met PlatDak25 lanceert FOAMGLAS® isolatie een volledige dakopbouw voor platte daken, die in meer dan 1 opzicht uniek is. Dat het systeem een garantie van 25 jaar meekrijgt is zelfs een absolute Europese primeur!

 

In de bouwsector geniet FOAMGLAS® isolatie al tientallen jaren lang een gevestigde reputatie. Het cellulair glas geldt als het isolatiemateriaal bij uitstek voor platte daken van industriële gebouwen, scholen, zorginstellingen, musea en andere gebouwen waar bescherming van de inhoud van het grootste belang is. Op basis van de jarenlange dakopbouw ervaring ontwikkelde de producent een beproefde alles-in-één oplossing met bijzonder overtuigende voordelen: PlatDak25.

 

Een beproefde oplossing voor elk plat dak

Opdrachtgever en architect hebben de keuzevrijheid uit vijf gecertificeerde platdak systemen, naargelang de gewenste gebruiksdoeleinden. Stuk voor stuk ‘one-stop-solutions’, waarbij de verantwoordelijkheid uitsluitend bij de fabrikant van FOAMGLAS® isolatie ligt en dus niet gedeeld wordt tussen verschillende leveranciers. Ook voor de uitvoerder (aannemer, dakdekker) biedt de kant-en-klare oplossing duidelijkheid en zekerheid.

 

Glasharde garanties

Het FOAMGLAS®-team begeleidt het volledige traject, van de ontwerpfase, de keuze van de dakopbouw en het opstellen van de bestekteksten, tot uitvoering. Bij de uitvoering verzekert de FOAMGLAS®-projectbegeleider de opvolging tot en met de oplevering. Indien de opdrachtgever dit stappenplan volgt, geniet hij bovenop de wettelijke garantie van 10 jaar een verlengde waarborg van 15 jaar. Daarna inspecteren de specialisten van FOAMGLAS® isolatie de toestand van het dak om de vijf jaar.

 

Investering vs ‘total cost of ownership’

De initiële investering in FOAMGLAS® PlatDak25 ligt hoger dan bij andere systemen, maar die meerkosten verdient de opdrachtgever terug. De utiliteitsbouw hanteert in dit verband de 1-5-200 regel: de exploitatiekosten gedurende de levensduur van een gebouw zijn 5 keer groter dan de investeringskosten, en de kosten van de bedrijfsactiviteiten zelfs 200 keer. Kiezen voor duurzame oplossingen zoals FOAMGLAS® PlatDak25, resulteert dus in minder onderhoudskosten, minder energiekosten en minder zorgen. Het is zonder meer een verantwoorde financiële keuze. 

 

FOAMGLAS® T3+ zorgt voor betere lambdawaarde in PlatDak25

FOAMGLAS® PlatDak25 is bijzonder solide, stabiel en gegarandeerd waterdicht. FOAMGLAS® isolatie behoudt gedurende zijn volledige levensduur zijn initiële thermische prestaties. PlatDak25 wordt voornamelijk voorgeschreven met de nieuwe FOAMGLAS® T3+ waar de toepassing dit toelaat. Met een lambdawaarde van 0,036 W/mK levert de nieuwe T3+ isolatie voor PlatDak25 een minder dikke dakopbouw bij dezelfde duurzame zekerheid.