Coolblue kiest voor duurzaam hekwerk Heras

Om het Coolblue-terrein van Prologis optimaal te beschermen heeft Prologis gekozen voor beveiliging en afscherming van Heras.

Deze keuze werd niet alleen gemaakt op basis van prijs en de zekerheid van kwaliteit, maar ook omdat Heras duurzame oplossingen biedt. De aannemer Cordeel, die voor Prologis heeft gebouwd, draagt actief bij aan duurzaamheid binnen de bouw- en vastgoedsector. Zij adviseren klanten over duurzame oplossingen en realiseren projecten op ecologisch verantwoorde wijze. 


Spijlenhekwerk

De keuze viel daarom op de Atlas Grence. Dit spijlenhekwerk is gemaakt met de Heras Stent Technology en dat heeft enige verwantschap met de stents die ze bij kransslagaderen plaatsen. Het bijzondere aan de Grence is dat er bij de productie geen gebruik wordt gemaakt van laswerk. Dit maakt het product aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met gelaste alternatieven. Staande spijlen worden bij deze techniek door de ligger geschoven en met een luchtdrukstoot wordt het buisgedeelte in het liggerprofiel een beetje opgeblazen. Zo ontstaat een ‘gedotterde’ spijl en een ijzersterke verbinding. Bovendien resulteert het in een strak hekwerk zonder lasrupsen. 


Heras Climate Aware programma

Atlas maakt samen met Heracles deel uit van het duurzame Grence-assortiment en vormt een uitvloeisel van het in 2010 gestarte Heras Climate Aware programma. Dat richt zich op een vergaande reductie van energieverbruik en afvalstromen en een geleidelijke reductie van CO2 uitstoot tijdens de productie. Heras heeft daarmee als eerste in de hekwerkbranche het CO2 Bewust Certificaat Niveau 5 behaald.


Heras

Heras is sinds 1952 dé marktleider op het gebied van totale buitenbeveiliging. Heras ontwikkelt, verkoopt, installeert en onderhoudt kwalitatief hoogwaardige beveiligingsconcepten voor bedrijven, instellingen en overheden in Nederland. Daarnaast is er de ruimte om de producten van Heras te personaliseren en vormgeven naar eigen wensen en behoeften van de klant. 

Meer informatie is te vinden op de website van Heras.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie