Luxlight platdakramen voor een hoog wooncomfort en lagere energiekosten

De grootformaat platdakramen van Luxlight zorgen door de ongekende inval van daglicht niet alleen voor maximaal wooncomfort in huis.

Door de hoge isolatiewaarden van het toegepaste glas vallen de energiekosten ook nog eens aanzienlijk lager uit dan bij andere daglichtoplossingen. 


De platdakramen van Luxlight hebben een naam hoog te houden als het gaat om het toelaten van de grootste hoeveelheid daglicht in een woning. Niet voor niets is de claim 'het grootste plakdakraam' al geruime tijd exclusief voorbehouden aan het bedrijf uit Westerhoven. Luxlight-platdakramen zijn echte daglichtkampioenen, maar presteren daarnaast ook op het vlak van isolatie meer dan uitstekend. Zeker als de vergelijking wordt gemaakt met een kunststof lichtkoepel. 


Luxlight platdakramen

Kijkend naar de U-waarden, dan isoleren de Luxlight platdakramen ruim 1x beter dan kunststof lichtkoepels. Een standaard lichtkoepel heeft een isolatiewaarde van U=2,8W/m2 K. De Crystall-beglazing die Luxlight in haar platdakramen gebruikt heeft een isolatiewaarde van U=1,1 W/m2K. Een verschil dat consumenten direct terugzien op hun energierekening. Luxlight levert haar platdakramen met een geïsoleerde opstand, wat eveneens zorgt voor goede isolerende eigenschappen.


Crystall HR++ beglazing voor de beste isolatie

De unieke Crystall HR++ beglazing die Luxlight toepast is kristalhelder en heeft geen zonwerende coating. De ruit bestaat uit twee glasplaten, waarvan de buitenruit een sterk isolerend vermogen heeft. Hierdoor kan er met name in de herfst en winter meer licht en warmte van buitenaf naar binnen komen. In de zomer kan een teveel aan zonlicht en warmte worden buiten gehouden door plaatsing van een zonnescreen. 


Geluidsisolatie

Anders dan bij een kunststof lichtkoepel, ontstaat er bij de toepassing van glas een hoge geluidsisolatie voor geluid van buiten. Ook bij regen of hagel is er bij de platdakramen van Luxlight daardoor geen sprake van hinderlijke geluidsoverlast. Glas heeft een hoog gewicht en dit voorkomt de geluidsoverdracht. Ook daardoor ontstaat er met een Luxlight-platdakraam een prettige en comfortabele woonomgeving. 


Kijk voor meer informatie op de website van Luxlight.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie