Zolderrenovatie loont met de PG Roofing zolderisolatie van Faay

Energie is een bepalende factor in de totale woonlasten van bewoners. Via het dak gaat er onnodig veel warmte verloren.

Faay PG Roofing voorzetpanelen zijn thermisch isolerend en bieden een maximale isolatie van Rc 3,70. De panelen worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening. 


Woningen met ongeïsoleerde zolders komen steeds minder voor in Nederland. Temeer omdat de vroegere bergzolders steeds vaker als extra slaap- of hobbyruimte worden benut. 


Afgewerkte plafondpanelen

De laatste jaren zijn er nogal wat systemen op de markt gekomen om schuine daken van binnenuit te isoleren. Ook kant-en-klare pakketten waarmee huiseigenaren zelf aan de slag kunnen. De PG Roofing zolderisolatie van Faay is één van die mogelijkheden. 


De PG roofing is een isolatiepakket bestaande uit een PIR plaat in diverse dikten met een aluminium cachering, een dampremmer aan de warme zijde en een 9.5 mm gipsplaat als afwerking. De elementen hebben een minimale dikte maar bieden wél maximale isolatie. De geïntegreerde folie zorgt voor luchtdichtheid en daardoor voor optimale isolatie. Isolatie met de PG Roofing creëert een ruimte met thermisch comfort zonder vochtproblemen, koudebruggen en/of warmtelekken door de innovatieve constructie en de geïntegreerde dampremmende folie. Hoe dikker de PG Roofing, hoe hoger de isolatiewaarde.


Voorzetelementen

De voorzetelementen zijn kant-en-klaar en dus gelijk te plaatsen en na keuze af te werken met bijvoorbeeld stuc- of sauswerk. Ook bestaat de mogelijkheid om de panelen prefab rondom af te werken met vinyl. De panelen hebben dan bij de onderlinge aansluiting alleen kleine facetnaden. Andere systemen zijn vaak wel afgewerkt, maar hebben op de naden nog ‘ontsierende’ extra houten aftimmerlatten of kunststof strips. Geen extra latten of strips betekent ook dat het aanbrengen van de panelen sneller uitgevoerd kan worden.


Isolatiewaarde en meer


De PG Roofing elementen hebben een minimale dikte maar bieden wél maximale isolatie. De panelen met een dikte van 90 mm hebben een isolatiewaarde van Rc 3,70 m2K/W. Er zijn ook Roofing panelen verkrijgbaar met diktes van 60 en 70 mm met lagere Rc-waardes. De panelen zijn (standaard) 600 mm breed en worden van gording tot gording geplaatst, wat dus op elke 600 mm een verticale facetnaad oplevert. 

Meer informatie is te vinden op de website van Faay.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie