Nieuwe EDMX³ meetcentrales van Legrand

Meten is de eerste stap naar het verlagen van energieverbruik

De verbruiker is steeds vaker een vragende partij voor de invoering van  doeltreffend energiebeheer. Logisch, als je weet dat meten en visualiseren van het stroomverbruik de eerste eisen zijn voor het effectief realiseren van een aanzienlijke energiebesparing. Legrand heeft haar assortiment EMDX³ meetcentrales vernieuwd!


EMDX³ meetcentrales

Meetcentrales kwantificeren niet alleen het verbruik. Ze geven ook een compleet beeld van het type energie dat werd verbruikt. Ze meten de klassieke parameters, zoals stroom, spanning, vermogen (actief-reactief en schijnbaar), maar ook de hoeveelheid verbruikte en geproduceerde energie, de werkingstijd, de power factor (cos φ) en de graad van harmonische vervorming.


De nieuwe Legrand meetcentrales zijn in twee uitvoeringen beschikbaar: een modulaire versie voor inbouw op rail in de kast en een serie voor montage op kastdeur of volle afdekplaat. Beide types hebben dezelfde functie, namelijk de verbruiker de nodige informatie aanleveren voor de realisatie van een duurzaam energiebeleid. De modulaire meetcentrale is standaard uitgerust met een RS485 communicatiepoort, die aansluiting op een netwerk toelaat en de mogelijkheid biedt voor overdracht van gegevens via impulsen.


De modellen voor montage op kastdeur of volle afdekplaat worden aangeboden als EDMX³ Access (instapmodel) en EDMX³ Premium. Op deze laatste versie kunnen extra modules worden geïnstalleerd, zodat gegevens lokaal afgelezen kunnen worden. Bovendien kan hierdoor ook informatie worden overgedragen buiten de verdeelinrichting. De modules, die op de achterzijde van de EDMX³ Premium centrale geplaatst kunnen worden, combineren functies zoals RS485 communicatie (Modbus protocol), geheugenopslag, temperatuurmeting en analyse van harmonischen.


Software en webserver

Legrand biedt een dubbele oplossing voor het communiceren en het centraal beheren van de meetgegevens van een laagspanningsinstallatie. Uitgangspunt is dat iedere verdeelinrichting een IP-adres krijgt toegewezen. Specifieke software op een PC, gekoppeld aan een privénetwerk, zorgt dat de meetwaarden van iedere teller of centrale bekeken, bewaard of geëxporteerd kunnen worden. De gegevens worden gegroepeerd per dag, per maand en per jaar. Een andere mogelijkheid is de installatie van een webserver. Hierdoor kunnen op afstand, op elk moment en via bijvoorbeeld een PC, smartphone of tablet, de meetwaarden bekeken worden.
 

« Nieuws overzicht