Universele NOM-installatieset voor duurzame renovatie van woningen

Samsung klimaatbeheersing introduceert de universele duurzame installatieset.

Een bedrijfsklare lucht-water warmtepomp, ruimteverwarming, sanitair warm water en WTW-ventilatie in één compact concept. Alle technische componenten van de installatie ingebouwd in één compacte box. Een praktische oplossing voor renovatie en nieuwbouw waarbij betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Bij toepassing van de universele installatieset in woningen kan een gasaansluiting in de meeste gevallen achterwege blijven. De universele installatieset werd speciaal ontwikkeld voor de duurzame renovatie van de bestaande woningvoorraad.


Kenmerkend voor de universele NOM-installatieset:
  • Totaaloplossing: volledig klimaatsysteem in één compacte omkasting
  • Prefab: eenvoudige en snelle installatie
  • Effectieve bijdrage aan energiebesparing, voldoen aan EPC-eis en bereiken van NOM
  • Optimaal wooncomfort
  • Geluidsarm: buitenunit is voorzien van geluidsabsorberend materiaal 
  • Esthetisch: technische installatie is uit het zicht
  • Duurzame verbetering woning

De universele NOM-installatieset bestaat uit verschillende componenten:
  1. Een lucht-water warmtepomp met hoog rendement. De lucht-warmtepomp haal de energie om een woning te verwarmen en van sanitair warm water te voorzien uit de buitenlucht. Het buitendeel onttrekt warmte aan de lucht en zet deze via een compressor om naar een bruikbaar niveau voor verwarming. Deze warmtepomp is vooral geschikt voor koppeling aan een zgn. lage temperatuur afgiftesysteem, zoals o.a. vloerverwarming of convectoren. Het seizoensrendement (SCOP) is hoger dan 4. 
  2. Het WTW- ventilatiesysteem is uitgerust met een enthalpie warmtewisselaar. De WTW-unit kan hierdoor zowel warmte als vocht uitwisselen. Het systeem beperkt in de winter de kosten voor verwarmen van ventilatielucht door de warmte van binnen over te dragen aan verse (koude) toevoerlucht. In de zomer koelt deze unit de warmere buitenlucht waardoor ventilatielucht minder hoeft te worden afgekoeld door een eventuele airconditioner. 
  3. Het RVS boilervat, met energielabel A,  levert ieder moment van de dag, snel de gewenste hoeveelheid warm water. De verlengde en vergrote coils zorgen voor een extra hoge warmteoverdracht.  
  4. Een hydro-unit met een ingebouwde warmtewisselaar zet de warmte van het koudemiddelencircuit over naar een watercircuit. Het warme water kan vervolgens opgeslagen worden in het boilervat. De laag temperatuur hydro-unit zorgt voor de productie van warm water tot 50C en is daarmee bij uitstek geschikt voor de woningbouw. 
  5. De universele installatieset is onderdeel van het Samsung totaal-klimaat programma. Dit programma omvat naast de warmtepompsystemen ook energie-efficiënte ventilatiesystemen met warmteterugwinning, de benodigde producten voor het produceren van koud of warm water, geavanceerde bedieningen en web-based besturingssystemen.

Voor meer informatie, kijk op de website van Samsung.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie