Renovatie: de balans tussen oud en nieuw

Van monumenten, winkelcentra tot industriële gebouwen: renovaties vinden plaats in alle sectoren en om diverse redenen.

Elk renovatieproject is dan ook een unieke uitdaging. Brakel Atmos ontwikkelde het renovatieconcept met een integrale aanpak waarmee voor elk renovatieproject de optimale oplossing voor daglicht, brandveiligheid en binnenklimaat gevonden wordt.


Regelgeving en verantwoordelijkheid

In veel Europese landen zijn gebouweigenaren aansprakelijk voor schade die gebouwgebruikers of bewoners ondervinden ten gevolge van gebreken aan hun gebouwen. Eigenaren willen er dan ook zeker van zijn dat hun gebouw ná renovatie aan alle voorschriften voldoet. Brakel Atmos is op de hoogte van de laatste regelgeving en voorziet u graag van prestatiegaranties en financiële onderbouwingen. Vind hier meer informatie over renovatie en regelgeving.  


Duurzame renovatie

Naast regelgeving speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol bij renovaties. Door inzichtelijk te maken wat de terugverdientijd of comfortwinst is bij toepassing van energiezuinige producten of materialen kunnen opdrachtgevers onderbouwde keuzes maken. Brakel Atmos ontwikkelde hiervoor speciale simulatiemodellen.


Renovatie na inspectie

Brakel Atmos inspecteert RWA installaties, ventilatiesystemen en glasconstructies altijd nauwkeurig voordat een advies wordt gegeven. Conclusies en aanbevelingen worden vastgelegd in een onderzoeksrapport. Meer informatie over verplichte inspectiecertificering brandveiligheidsinstallaties is hier te vinden.


Meerjarenbegrotingen

Renovaties zijn vaak gebaseerd op meerjarenbegrotingen die Brakel Atmos voor haar relaties maakt. Kosten kunt u hiermee tijdig budgetteren waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.


Kijk hier voor meer referenties m.b.t. renovatie.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie