Houtskeletbouw afwerken met baksteen én extra isolatielaag

E-Board isolatie panelen met handvorm steenstrips om de buitenschil te isoleren

Snel, prefab en lichtgewicht bouwen zijn grote voordelen van het E-Board isolatiesysteem van Vandersanden Group. Dit systeem wordt met handvorm steenstrips afgewerkt en geeft een gemetselde uitstraling. Voor de nieuwbouw van het Gezondheidscentrum Westwijk in Amstelveen was dit een ideale oplossing. 


Nieuwbouw 

Het Gezondheidscentrum is opgetrokken uit kalkzandsteen- en houtskeletbouw. Voor de isolatie en gevelafwerking koos de ontwerper voor het E-Board-systeem. Dit systeem bestaat uit hoogwaardige EPS-platen die aan de buitenzijde van de kalkzandsteenconstructie worden gemonteerd. Vervolgens worden originele baksteen steenstrips op deze platen aangebracht. Op deze wijze is het gebouw tot en met de tweede verdieping opgebouwd. Er is ook een derde verdieping gemaakt, speciaal voor de technische ruimte. De extra verdieping op het dak is opgetrokken uit een lichtgewichtconstructie van houtskeletbouw. Bouwkundig is het dus tamelijk eenvoudig om de technische ruimte op het dak te plaatsen, waardoor de dure verdiepingsvloeren volledig benut resp. verhuurd kunnen worden. 


Uniform gevel aanzicht 

Zowel de kalkzandsteen- als de houtskeletbouw zijn aan de buitenzijde bekleed met het E-Board systeem. Dit systeem zorgt zowel voor de isolatiewaarde, als een uniforme uitstraling van de gehele gevel. De E-Board panelen worden even gemakkelijk op de kalkzandsteen- als op de houtskeletbouw bevestigd. Lateien boven ramen en deuren zijn bovendien niet nodig bij toepassing van het E-Board systeem. Dit geldt ook voor de zgn. geveldragers die bij traditioneel metselwerk vereist zijn. Na het aanbrengen van de steenstrips staat er een uniforme gevel op elke bouwkundige ondergrond.


Aanvullend op houtskeletbouw

Een hoge isolatiewaarde betekent vaak een steeds hogere prijs en steeds minder beschikbare inpandige ruimte. Extra isolatielagen in de houtskeletbouwzijn niet of minder nodig in combinatie met het E-Board systeem. Dit is leverbaar met EPS-platen in diktes tot 204 mm. De aannemer kan zo de ideale combinatie zoeken tussen de dikte van de houtskelet-constructie en de dikte van E-Board pakket. Daarnaast zorgt een afwerking met E-Board platen van minimaal 60 mm ervoor dat de lichte spanningen in de houtconstructie onder de isolatielaag kunnen blijven. Dat verhoogt de kwaliteit van de buitengevel.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie