DECO PROTECT in parkeergarage Heuvelpoort

Midden in het centrum van Tilburg zijn diverse partijen bezig met de verbouwing van winkelcentrum Heuvelpoort.

Het voormalig winkelcentrum wordt omgetoverd tot parkeergarage.  Een gigantische kraan boven op het pand zorgt ervoor dat de verbouwing van alle kanten zichtbaar is. 


Ook de ALSAN producten van fabrikant SOPREMA krijgen een prominente plaats. Alle vloeren, zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw, worden voorzien van een ALSAN DECO PROTECT SYSTEEM.


Waarom ALSAN PMMA?

Auto’s verliezen vaak benzine, diesel of remolie in publieke parkeergarages en rijden voortdurend in en uit. ALSAN is uiterst geschikt voor binnen – en buitentoepassingen waarbij hoge eisen gesteld worden aan slijtvastheid en chemische bestendigheid. Het vloeibaar aangebrachte afdichtingsgamma van ALSAN is bovendien snel drogend en eenvoudig te plaatsen.  Producteisen die voor de opdrachtgever van dit project van belang zijn. Daarnaast werd voor de ‘finishing touch’ gekozen voor het Deco Protect (antislip) afwerkingssysteem in de lichte RAL kleur 7042 voor de vloervelden en in de kleur RAL 7043 voor de hellingbanen. 


Inmiddels zijn niveau 0 en niveau 1 geopend en wordt er verder gewerkt aan de overige niveaus. Medio september zal het parkeerdak uitgevoerd worden. De eventuele winterse temperaturen zijn voor de PMMA producten van ALSAN geen probleem. Ook bij lage temperaturen zijn zij prima verwerkbaar.


378 parkeerplaatsen

Wanneer de garage wordt opgeleverd, telt de Heuvelpoort 378 parkeerplaatsen op twaalf parkeerniveaus, verdeeld over zes verdiepingen. Verder worden er twintig oplaadpalen voor elektrische auto’s geplaatst en is de parkeergarage 24 uur per dag geopend.


In december 2015 werd gestart met de sloop van winkelcentrum Heuvelpoort in Tilburg. Ook de bioscoop moest plaatsmaken voor de nieuwe parkeergarage. De verbouwing zal uiteindelijk ongeveer een jaar gaan duren. Er komen rond de 200 parkeerplekken bij en dat is een verdubbeling van het aantal parkeerplekken.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie