Soluflex & Soluflex Service Channel vloersysteem oplossingen

Wereldwijd liggen er al honderdduizenden vierkante meters Soluflex. Dat is niet voor niets; het Soluflex kabelvloersysteem biedt optimale ontwerpvrijheid en flexibiliteit.

Soluflex bestaat uit metalen tegels van 225 x 225 millimeter op kunststof dragers. Eronder is volop ruimte voor bekabelingen; dus geen rondslingerende kabels meer. Tapijttegels of een andere vloerafwerking maken het af. 


Volledige flexibiliteit met Soluflex

Als er één woord is dat Soluflex typeert dan is dat flexibiliteit. Er zijn vele toepassingen mogelijk, van renovatievloeren in oude panden tot grote oppervlakteoverspanningen in moderne nieuwbouwkantoren. Dankzij de verschillende hoogtes (37, 50, 60, 70, 80, 90, 120 en 150 millimeter) in de kunststof voetjes is het systeem zeer geschikt bij renovatieprojecten. Er kan eindeloos gevarieerd worden met werkplekken, scheidingswanden en bureauopstellingen. De elektrotechnische infrastructuur onder de vloer kan vlot en efficiënt aangepast worden, steeds weer opnieuw terwijl het werk gewoon doorgaat. Ingrijpende verbouwingen behoren tot het verleden. 


Soluflex Service Channel

Naast het volledig inrichten van uw vloer met Soluflex biedt het systeem ook technische mogelijkheden om slechts in een gedeelte van het vloeroppervlakte het kabelvloersysteem aan te brengen. Hiervoor gebruiken we Soluflex Service Channel. Soluflex Service Channel is een alternatief voor als er in een kantoorgebouw geen behoefte is aan totale flexibiliteit, als er budgettair geen ruimte is voor een totale plaatsing van Soluflex of als de architectuur binnen het pand dit niet toelaat (bijv. verplichte inrichting met vaste bekleding zoals vloerbedekking in plaats van tapijttegels).


Perfect te integreren met het Legrand schakelmateriaal en LCS² datasysteem

Soluflex laat zich combineren met alle mogelijke vormen van aansluittechnieken zodat de vloer geen afbreuk doet aan het inrichtingsconcept van de ruimte. Op elke gewenste plaats kunnen contactdozen of verdeeldozen worden geïnstalleerd, verzonken in de vloer en onzichtbaar voor het oog. Het voordeel is duidelijk: een duurzame oplossing met producten die perfect op elkaar zijn afgestemd, die hoge flexibiliteit creëert in het wijzigen van de ruimtes, met maximale uitwisselbaarheid van componenten. 
 

Meer informatie over Soluflex en Soluflex Service Channel? Bekijk de technische specificaties en video hieronder of bezoek de website van Legrand Nederland.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie