Inbrekers houd je buiten met rolluiken

Zijn rolluiken daadwerkelijk de oplossing als beveiliging tegen inbraak?

Uit onderzoek blijkt inderdaad dat de inbraak vertragende werking van rolluiken hierin een belangrijke rol speelt.

    
Totaalleverancier in rolluiken

De afdeling Reflex van Aluminium Verkoop Zuid B.V. is al enkele decennia de totaalleverancier en kennispartner van een groot aantal rolluikspecialisten in de Benelux. “Bij een groeiend aantal plaatsingen van rolluiken is inbraakbeveiliging één van de voornaamste redenen van plaatsing” aldus Tim van der Heijden van Reflex. 


Goed

Een standaard rolluik werpt een zeer effectieve barrière op als het gaat om het vertragen van een poging tot inbraak. In veel gevallen besluit de inbreker een meer toegankelijk pand op te zoeken. Bovendien blokkeren rolluiken in gesloten toestand het zicht op eventuele kostbaarheden in het interieur.


Beter

Om het de volhardende inbreker moeilijker te maken kan een rolluik worden uitgevoerd met onderdelen om het inbraak vertragende effect nog verder te vergroten. Zo kan een rolluik uitgevoerd worden met de nieuwe CD 942 lamel van Alulux. Een pantser opgebouwd uit deze lamellen heeft een hogere inslag- en torsieweerstand dan standaard rolluiken. Met speciale anti-optil veren wordt het terugduwen van het rolluikpantser in de kast bemoeilijkt. Daarnaast zijn elektrisch bedienbare rolluiken moeilijker te forceren door de toepassing van de ingebouwde motor.


Best

Het ultieme rolluik ter bescherming tegen inbraak is de RE 1000. Dit rolluik is dusdanig inbraakwerend dat het, als enige beveiligingsrolluik voor de particulier, is voorzien van het SKG keurmerk klasse 2, volgens NEN 5096. Hiermee voldoet het tevens aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen PKVW®. Dit rolluik bestaat uit zeer stevige geëxtrudeerde lamellen met een blokkeerprofiel, een versterkte onderlijst en extra zware geleiders. Deze combinatie zorgt ervoor dat het rolluik vrijwel niet kan worden opgelicht of ontwricht. De RE 1000 is dus een echte krachtpatser tegen inbraak.


Voor meer informatie over rolluiken en hun inbraak beveiligende toepassingen kunt u contact opnemen met de medewerkers van AVZ of bekijk de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie