Velison wonen verduurzaamt 122 woningen in Velsen-Noord

Woningen zijn voorzien van nieuwe voordeurkozijnen en voordeuren met BUVA hang- en sluitwerk

In opdracht van Velison Wonen heeft KBK Bouwgroep groot onderhoud uitgevoerd aan 122 woningen aan de Melklaan e.o. in Velsen-Noord. De woningen zijn geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Door deze werkzaamheden wordt een zeer hoge energie-index (voorheen energielabel A) voor vrijwel alle woningen bereikt. Velison Wonen verhoogt door deze ingreep het comfort in de woningen en verlaagt de energielasten voor haar huurders. 


KBK Bouwgroep

Projectleider Johan van Waveren en uitvoerder Erwin de Wit van KBK Bouwgroep zijn zeer positief over het verloop van het project. “Door een LEAN 2.0 aanpak is de opgestelde planning tot op de dag nauwkeurig gerealiseerd. Het werk liep letterlijk als een trein! De uitvoerige communicatie met bewoners en inzet van bewonersbegeleidster Natasja Hooijer voor en tijdens de uitvoering hebben hier zeker aan bijgedragen,” aldus De Wit. 


HR++ glas

Om een goede energieprestatie te bereiken, zijn dak, begane grondvloer en spouw in de muur geïsoleerd. Op de begane grond is HR++ glas geplaatst en zijn de ramen kierdicht gemaakt. De houten uitzetramen zijn vervangen door BUVA hardglas uitzetramen uit de serie ISO-PLUS 2000, die voor een betere energetische prestatie zorgen: de onderhoudsvrije ramen zijn voorzien van geïntegreerde kaderdichting voor een luchtdichte constructie. Deze BUVA hardglas serie heeft een keramische screen en afsluitbare raamuitzetter. Door de smalle omkadering is de daglichttoetreding maximaal. 


BUVA hang- en sluitwerk

Tevens zijn de woningen voorzien van nieuwe voordeurkozijnen en voordeuren met BUVA hang- en sluitwerk en is het ventilatiesysteem aangepast. 

Op 14 juli is het project feestelijk opgeleverd. Peter van Ling, directeur van Velison Wonen, Floor Bal, wethouder Gemeente Velsen, Paul Klouwer, directeur van KBK Bouwgroep en de heer Arxhoek, voorzitter van de bewonerscommissie, vervingen het oude label F voor het nieuwe label A. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie