Het grootste platdakraam met de kleinste inbraakkans

Luxlight produceert het grootste platdakraam voor de particuliere woningsector.

Tevens is dit het best beveiligde platdakraam op de Nederlandse markt. In 2009 was Luxlight de eerste producent die serieus werk maakte van inbraakbeveiliging. Nog steeds zet het bedrijf uit Westerhoven de trend op veiligheidsgebied. 


Zowel de standaard platdakramen uit de Basic-serie alsook de op maat gemaakte Pro-platdakramen van Luxlight zijn uitgebreid getest op inbraakwerendheid volgens de geldende norm NEN 5096 Klasse 2. Alle platdakramen zijn voorzien van een KOMO-attest met productcertificaat en voldoen zowel aan het Bouwbesluit als aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.


Bouwbesluit

In Nederland is de inbraakwerendheid van nieuwbouwwoningen sinds 21-09-2009 in het Bouwbesluit opgenomen en dus wettelijk verplicht. De twee belangrijke normen in het Bouwbesluit die hier specifiek over gaan zijn NEN 5087:2013 en NEN 5096. Gevelelementen die (deels) bereikbaar zijn volgens NEN 5087:2013 moeten voldoen aan NEN 5096 klasse 2.


Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Naast het Bouwbesluit, bestaat het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW). In de bestaande bouw is dit de enige mogelijkheid om (privaatrechtelijk) beveiliging op een gegarandeerd niveau te brengen. Daarnaast is het ook bij nieuwbouwprojecten (inclusief garages, uitbouwen, erkers etc.) verstandig voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® te kiezen in aanvulling op de eisen uit het Bouwbesluit.


Luxlight, een veilige keuze

Ramen in schuine en platte daken van een woning moeten voldoen aan wettelijke eisen tegen inbraak. Op plaatsen die bereikbaar zijn volgens NEN 5087 van het Bouwbesluit mogen alleen geteste producten worden geplaatst. In de praktijk blijken veel producten echter niet te voldoen, waardoor er een vervelende situatie kan ontstaan voor zowel de consument als de uitvoerder van de werkzaamheden.  


Verwerkers van daglichtoplossingen in platte daken doen er daarom goed aan om hun klanten vooraf goed te adviseren. En zelf te controleren of het gekozen product getest is op inbraakwerendheid. Luxlight-platdakramen zijn wat dat betreft de meeste veilige keuze voor architecten en bouwprofessionals. 


Kijk voor meer informatie op de website van Luxlight.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie