All Electric bouwconcepten van Heating Group

Elektrische verwarming wordt al jaren toegepast voor vorstbeveiliging en procesverwarming binnen de industriële markten en in de utiliteitsbouw.

De laatste jaren wordt elektrische verwarming ook steeds aantrekkelijker voor de woningbouw. Daar waar het voorheen voornamelijk toegepast is voor bijverwarming, wordt het in de huidige bouwprojecten steeds vaker als hoofdverwarming ingezet. Duurzaamheid staat vandaag de dag centraal en dat zien we terug in de opkomende concepten als de passieve woningbouw en energie nul op de meter projecten. De hoge isolatiewaarde van de woningen zorgt voor een minimaal warmteverlies. De te compenseren energie kan met PV panelen opgewekt worden waardoor de conventionele verwarmingsystemen vervangen kunnen worden door elektrische.


Heating Group Excellent Blok All in One

Wanneer er voor elektrisch verwarmen gekozen wordt zijn er nog tal van mogelijkheden om dit vorm te geven. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een All Electric concept waarbij alles  verwarmd wordt met stralingspanelen of elektrische vloerverwarming. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor elektrische luchtverwarming. Voor deze laatste heeft Heating Group International samen met haar partners de Heating Group Excellent Blok All in One ontwikkeld.


Warmteterugwinning en elektrische naverwarmers

Het betreft hier een combinatie van warmteterugwinning en elektrische naverwarmers voor het laatste beetje energie. Inmiddels is de box al meerdere malen succesvol ingezet. Hierbij is de grootste in Ermelo geweest, waar 39 energie nul op de meter woningen middels dit concept verwarmd worden. De Heating Group Excellent Blok All in One is aan te passen aan de specificaties van het betreffende project. Denk hierbij aan het benodigde vermogen, maatvoering en de mogelijkheid om de warmte te spreiden.


Heating Group International denkt van begin tot eind mee in haar projecten. Het berekenen van het benodigde vermogen, het ontwerpen en het bouwen van de regeling zijn een kleine greep uit de activiteiten.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie