Plafond ophangsysteem Armstrong nu ook C2C gecertificeerd

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions heeft nu ook een Cradle to Cradle gecertificeerd ophangsysteem in hun portfolio.

Het complete Prelude-systeem kreeg onlangs het predicaat Silver. Daarmee neemt de fabrikant de volgende stap in de verduurzaming van hun assortiment en beschikt zo over een compleet Cradle to Cradle gecertificeerd plafondsysteem. Als eerste in Europa werd in 2013 de plafondtegel Perla OP 0,95 C2C gecertificeerd. Al snel volgde het gehele portfolio van de Ultima+ (2014) en Perla (2015).

Animatie

Cradle to Cradle is een bijzonder groot aandachtspunt voor Armstrong. Bekijk hier de duurzaamheidsanimatie die gemaakt werd over hun C2C producten. 


Armstrong Ceiling Solutions is de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde plafondsystemen. Cradle to Cradle is een filosofie waarbij het draait om gesloten kringlopen. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur. 


Armstrong neemt bij de productie de 5 criteria waarop producten C2C worden gecertificeerd, in acht:
  • Veilige en gezonde materialen voor mens en milieu
  • Herbruikbare materialen
  • EfficiĆ«nt gebruik van hernieuwbare energie
  • EfficiĆ«nt gebruik van water met behoud van waterkwaliteit
  • Maatschappelijk ondernemen met oog voor mens en milieu
Over Armstrong

Armstrong Ceiling Solutions is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong Ceiling Solutions een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie